Henderson i mer offensiv rolle

Brendan Rodgers mener at han fikk bra betalt for å benytte Jordan Henderson i en mer offensiv rolle i 2-1 seieren over West Bromwich.

Henderson noterte seg for en målgivende pasning på Liverpools første scoring, og gjorde selv mål nummer to. I mellomtiden hadde Saido Berahino utlignet på et feil idømt straffespark.

- Vi byttet litt om på hvem som spilte hvor på midtbanen, og spilte med Stevie som anker og Jordan i den fremskutte rollen. Det ga ham mer frihet til å komme på løp bakfra, forklarte Rodgers på sin pressekonferanse etter dagens seier.

- Han er den spilleren i landet som virkelig kan dominere en kamp uten ballen, takket være hans løpskapasitet. Han har strålende kondisjon, og i dag handlet det om å få ham fremover på banen i større grad. Vi oppmuntret ham til å være med i angrep.

- Det var hans løp fremover som gjorde at han kunne kombinere med Adam ved det første målet, og på den andre scoringen kom han inn i feltet og avsluttet veldig, veldig bra. Han leverte en stor kamp i dag.

Rodgers hintet til at Henderson kan komme til å bekle denne rollen fast i tiden som kommer.

- Selvtilliten hans er veldig god. Han er en spiller med en vidunderlig fysisk kapasitet når det gjelder å løpe. Det overrasker mange at en så stor kar kan løpe så mye. Han har også en flott teknikk med ballen.

- Han er en viktig del av lagets struktur, da han forstår hvor han skal slå pasningene og han forstår sin rolle på laget. Han vet at hans rolle er å skape mål og score mål.

- Han er en vidunderlig ung mann å jobbe med, og jeg var henrykt på hans vegne, for dette er noe jeg har oppfordret ham til å gjøre – nemlig å komme inn i feltet mer. Han gjorde det ved begge våre scoringer, hvor han kombinerte like utenfor 16-meteren ved den første scoringen og satte den andre i mål selv.