Henderson tilbake mot Newcastle

Jordan Henderson vil trolig være tilbake i Liverpools startoppstilling mot Newcastle, nå som han har sonet suspensjonen på tre kamper han fikk for de røde kortet han pådro seg på overtid mot Manchester City.

- Da jeg ble utvist syntes jeg det var et strengt idømt rødt kort, forteller Henderson til Liverpool Echo.

- Jeg forventet ikke å få rødt, da jeg mente jeg tok ballen. Men når jeg har studert situasjonen i etterkant, ser jeg at jeg tok både ballen og også traff Nasri ganske høyt på leggen. Jeg kunne egentlig ikke forvente noe annet enn rødt, erkjenner midtbanespilleren.

- Det var ikke en takling gjort for å skade. Jeg ønsket bare å vinne ballen tilbake. Det var i kampens siste minutt, og jeg følte at dersom jeg vant ballen ville kampen være over. Vi kunne ha kontret og holdt ballen oppe i banen. Men jeg slo ballen for langt foran meg, og jeg forsøkte for hardt å rette opp feilen.

- Jeg har gått gjennom situasjonen i hodet mitt ganske mange ganger. Spesielt de første dagene etter at det skjedde. Den første natten funderte jeg mye på hvorfor jeg gjorde det.

- Jeg visste ikke der og da at jeg ville få tre kampers karantene, men etter kampen var det flere som fortalte meg det. Jeg var knust.

- Men jeg tenker også at dersom jeg ikke hadde gjort taklingen kunne de ha gått fremover på banen og scoret, og jeg ville aldri ha tilgitt meg selv for det.

Selv om han var suspendert reiste Henderson med troppen til kampene mot Norwich og Crystal Palace.

- For å være ærlig har jeg ikke følt at noe har vært forandret. Jeg har trent som normalt, jeg har reist som normalt, og jeg har vært involvert med laget som normalt. Den eneste forandringen var at jeg ikke kunne spille kampene.

- Det var vanskelig, men jobben min gikk ut på å oppmuntre guttene og forsøke å gire dem opp foran kampene så mye som jeg kunne. Jeg forsøkte å hjelpe til der jeg kunne, og spesielt med de unge spillerne.

- Jeg ønsket å være involvert. Jeg ville ha tenkt mye mer på utvisningen om jeg hadde blitt sittende hjemme, og ikke hadde vært der sammen med de andre spillerne.

Henderson hadde vært involvert i samtlige ligakamper denne sesongen før han ble utvist.

- Det har vært vanskelig å se laget spille fra sidelinjen, for du ønsker å være involvert. Du blir frustert når du ikke kan spille. Men du er som en fan. Du ønsker at laget skal gjøre det bra.

- Jeg sparker hver eneste ball når jeg ser kampene. Du får se laget fra en annen side. Jeg har lært en del ting gjennom disse tre kampene.

Sunderland-gutten Henderson har fortsatt en liten mulighet til å bli ligamester ved å beseire erkerivalen Newcastle, men er avhengig av hjelp fra West Ham, som må slå Manchester City på Etihad.

- Det spiller ingen rolle hvem vi spiller mot i siste ligakamp. Dersom vi vinner ligaen, spiller det ingen rolle hvem vi slår for å gjøre det!

- Uansett handler ikke dette om meg, eller noen annen enkeltspiller. Det handler om Liverpool. Vinner vi vår siste kamp har vi en sjanse til å vinne tittelen. Blir vi ligamestere, vil jeg ikke bekymre meg mer over den taklingen!