Hvem Liverpool kan møte i CL

Dersom Liverpool skulle ende på fjerdeplass i Premier League, vil de gå inn i 4.kvalifiseringsrunde av Champions League. Per dags dato er dette de mulige motstanderne.

Liverpool ligger per i dag på andreplass i Premier League. De tre øverst plasserte lagene går direkte inn i gruppespillet av neste års Champions League. Dersom de røde skulle havne på fjerdeplass - kan de møte tøff motstand for å komme med i UEFA sin gjeveste turnering.

 

Ting kan altså endre seg raskt, men denne saken er basert på hvordan situasjonen er akkurat nå, og ved et tenkt scenario at Brendan Rodgers sine menn ender på fjerdeplass.

 

Trekningen av fjerde runde, playoffrunden, av kvalifiseringen skjer i Nyon i Sveits 8. august. Det vil med andre ord ikke påvirke klubbens pre-season eller amerikaplaner dersom de klarer målsetningen om topp fire. Playoffrunden består av en hjemme og en bortekamp, 19. eller 20. august, med retur 26. eller 27. august.

 

Playoffrunden er inndelt i to seksjoner. Den ene er for ligamestre fra ulike land, og den andre er for lag som ikke er mestre, men kvalifisert via tabellposisjon - som Liverpool da eventuelt vil bli. Ikke-mestrene som kommer inn i denne runden er lagene som har kommet på 4. plass i Spania, England og Tyskland, og 3. plass i Italia og Portugal. 

 

Per dags dato ligger følgende lag på disse plassene, med UEFA sin rangering i parantes:

 

4. plass i Spania: Athletic Bilbao (37)

4. plass i England: Manchester City (19) / Liverpool ligger på andreplass, rangert som nr. 32 av UEFA.

4. plass i Tyskland: Bayer Leverkusen (24)

3. plass i Italia: Napoli (30)

3. plass i Portugal: Porto (10).

 

Lagene som ender på disse plassene skal spille sammen med fem lag som har gått videre fra tredje kvalifiseringsrunde, som er ferdigspilt 5. og 6. august. Lagene en kan møte fra 3. runde er altså ikke seriemestre, men laget som endte på 3. plass i Frankrike, og 2. plass i Ukraina, Russland, Nederland, Tyrkia, Belgia, Hellas, Sveits, Kypros og Danmark.

 

Per dags dato ligger følgende lag på disse plassene, med UEFA sin rangering i parentes:

 

3. plass i Frankrike: Lille (50)

2. plass i Ukraina: Dynamo (34)

2. plass i Russland: Zenit (20)

2. plass i Nederland: Twente (43)

2. plass i Tyrkia: Galatasaray (35)

2. plass i Belgia: Brugge (67)

2. plass i Hellas: PAOK (60)

2. plass i Sveits: Grasshoppers (168)

2. plass i Kypros: Apoel (61)

2. plass i Danmark: Aalborg (249)

 

UEFA sine rangeringer kan bli endret innen en eventuell trekning, men per dags dato vil det gi følgende lag seedet (vi tar med LFC, i et tenkt scenario der de havner på fjerdeplass):

 

Seedet: Porto, Zenit, Bayer Leverkusen, Napoli, Liverpool

Useedet: Dynamo Kiev, Galatasaray, Athletic Bilbao, Twente, Lille, PAOK, Apoel, Brugge, Grasshoppers, Aalborg

 

De lagene som kommer rett inn i playoffrunden kan altså møte hverandre, dersom de er i ulike seedingsgrupper.