Hyypiä trekker seg

Tidligere Liverpool-forsvarer Sami Hyypiä har i dag trukket seg som manager for Brighton & Hove Albion. Championship-klubben står med bare én seier på sine 18 siste ligakamper.

Laget fra sørkysten, med tre seire, ti uavgjortkamper og ni nederlag så langt, ligger helt nede på 22.-plass i Englands nest øverste divisjon. De slo Wigan i begynnelsen av november, men det er den eneste seieren siden august. I dag går derfor manageren av.

Tony Bloom, formann i klubben, bekrefter at 41-åringen tilbød seg å tre av, og at styret motvillig aksepterte det, skriver BBC. Nå tar assistenten, Nathan Jones, over som midlertidig manager for Liverpool-utlånte João Carlos Teixeira og resten av stallen i «Boxing Day»-kampen mot Reading kommende fredag, melder klubben.

• Les også: Hyypiä viktig i Teixeiras utvikling

– Sami har jobbet ekstremt hardt siden han kom til klubben i sommer. Til tross for noen gode prestasjoner, inkludert kampen mot Wolverhampton (1–1 borte, journ. anm.) nylig, har ikke resultatene vært like gode som vi alle hadde håpet på, sier Bloom, ifølge Brightons nettsider.

– Han er en utrolig hederlig mann, og han er fortsatt en veldig respektert og populær figur i klubben vår. Han har bestemt seg for å gå av fordi han ønsker å hjelpe laget og klubben. Alle sammen er skuffet, men vi respekterer Samis avgjørelse, og vi ønsker ham alt det beste for fremtiden.

– Lei meg

Finnen selv unnskylder seg overfor Brighton-supporterne via Championship-lagets nettside, men takker samtidig klubben for å ha gitt ham en mulighet:

– Det har vært frustrerende for oss alle, og spesielt for meg, men støtten fra Brighton-fansen har vært eminent. Jeg er bare lei meg for at jeg ikke har klart å gi dem resultatene jeg håpet jeg kunne skaffe, sier han.

Hyypiä, med ti år bak seg i Liverpool, har tidligere også spilt og vært manager for Bayer Leverkusen.