I beredskap

Han vil sitte klar med hanskene på, men er ventet å måtte være en tålmodig reserve når hans lagkamerater håper å skrive fotballhistorie. Dagens VM-spiller er – Simon Mignolet, Belgia (3).

Simon Mignolet – Født: 06.03.1988 (26 år) – 15 landskamper / 0 mål

Tidligere sluttspill i EM/VM: Ingen

Kamper / mål i VM-kvalifisering 2014: 0 / 0

Draktnummer for Belgia i VM 2014: 12

Belgias kamper i Brasil 2014:
17.06. Belgia v Algerie (18.00)
22.06. Belgia v Russland (18.00)
26.06. Belgia v Sør-Korea (20.00)
Dersom Belgia går videre fra gruppespillet (gruppe H) vil de møte et lag fra gruppe G (Tyskland, Portugal, Ghana, USA), hvor vinner møter toer i den andre gruppen.

Kommentar:
Språkmektige og velutdannede Simon Mignolet ble toppkeeper relativt sent. Han debuterte som keeper på seniorlandslaget som 23-åring, etter å ha blitt kåret til årets keeper i Belgia noen måneder før.

Han spilte flere kamper under kvalifiseringen til Euro 2012, men det ble ikke noe sluttspill siden belgierne havnet etter Tyskland og Tyrkia i kvalifiseringen. Historikken til Belgia i VM er ikke veldig imponerende. Selv med mange gode spillere og årganger spesielt på 1980- og 1990-tallet, er det kun én gang man har kommet til minst kvartfinale. I 1986 ble Diego Maradona for sterk i semifinalen i Mexico.

Dette kan det bli forandring på nå. Sjelden eller aldri har Belgia stilt med en mer talentfull tropp enn hva man gjør i 2014. Indre motsetninger og problemer med å skape et lag synes å være et tilbakelagt stadium. Bakerst har mannskapet til Marc Wilmots en av verdens beste keepere i Thibaut Courtois, eid av Chelsea men med storspill på utlån til Atletico Madrid.

Courtois har holdt skansen de siste par årene og spilte samtlige minutter mellom stengene da Belgia med 26 poeng på ti kamper var overlegen seierherre i gruppe A foran Kroatia og Serbia. Det er liten tvil om at han er førstevalget, på samme måte som Simon Mignolet er et klart andrevalg.

Belgia bør gå videre fra sin gruppe, men kan få en tøff 1/8 finale mot trolig enten Tyskland eller Portugal. Med ballen rullende sin vei kan det imidlertid gå like langt som sist VM ble spilt i Sør-Amerika, da belgierne ble nr.4 i Mexico i 1986. Det meste tyder på at Liverpools førstekeeper Mignolet først og fremst på støtte førstevalget Courtois, men den seriøse 26-åringen vil være klar dersom sjansen skulle by seg.

Liverpool-spillere i VM:

Daniel Sturridge

Raheem Sterling

Glen Johnson

Jordan Henderson

Steven Gerrard

Rickie Lambert

Pepe Reina

Kolo Toure

Mamadou Sakho