Ikke opptatt av scoringsrekorder

Luis Suarez trenger tre mål til denne sesongen for å bli den spilleren som har gjort flest mål i den engelske toppdivisjonen i en sesong hvor det spilles 38 kamper. Men akkurat det bryr Liverpool-spissen seg fint lite om.

- Dersom jeg ønsket å sette scoringsrekorder kunne jeg spørre Stevie om jeg kunne få ta straffespark, men jeg liker ikke det, sier Suarez til Liverpoolfc.com.

- For meg personlig er det viktigere at Liverpool avslutter sesongen i en god posisjon. Jeg forsøker å score i hver eneste kamp fordi jeg er spiss. Jeg elsker å score mål, men jeg hadde lett byttet bort det å bli toppscorer eller å vinne Golden Boot med at laget blir blant de fire beste. Det vil være viktigere.

- Selvsagt vil det være spesielt om jeg kan sette en ny rekord. De siste årene har jeg forsøkt å gjøre jobben min etter beste evne, for å hjelpe laget og Liverpool-supporterne.

- Det ville selvsagt være hyggelig for meg om jeg avsluttet sesongen som toppscorer og setter en ny rekord. Det vil også være hyggelig for min familie og for Liverpools supportere, for det er viktig for dem å ha en spiller som innehar rekorden. Jeg tenker imidlertid tilbake på en del kamper hvor jeg ikke scoret, men hvor jeg forsøkte å gjøre mitt beste for laget ute på banen.

- Jeg elsker fotball, og som barn jobbet jeg veldig hardt for å bli bedre med tanke på fremtiden. For seks eller sju år siden så jeg Premier League på TV, og jeg elsket å se spillerne score mål og feire. Jeg elsker å se fansen feire når vi scorer.

- Som spiss elsker du å score mål. Noen ganger er det vanskelig. Du kan være involvert i et godt angrep og du sender i vei et godt skudd som treffer stolpen eller blir reddet av keeper. Av og til kan du sende i vei et veldig dårlig skudd, og ballen går i mål likevel, slik som jeg gjorde mot Tottenham. Jeg gjør imidlertid alltid mitt beste for å score.

- Det er normalt at du ikke lykkes hele tiden. Men du må bare stå på videre, ellers vil du ikke henge med i kampen. Det er bedre for laget at du ikke henger med hodet.

Suarez kom ikke på scoringslisten i forrige kamp, mot West Ham i London.

- Det viktigste med den kampen var resultatet. Vi visste det ville bli en vanskelig bortekamp. Vi vet West Ham er tøffe, fordi de er sterke på hjemmebane, de spiller rask fotball, og slår mange lange baller, noe som er vanskelig å forsvare seg mot. Men våre forsvarsspillere spilte veldig bra. Vi kjenner til deres kvaliteter og oppspillene til Andy Carroll. Både våre forsvarere og midtbanespillere spilte bra, og tok seg av andreballene. Vi skapte også mange scoringssjanser.

Liverpool har nå vunnet ni ligakamper på rad.

- For noen er dette en overraskelse, for det er vanskelig å vinne ni kamper på rad i Premier League. Men vi vil fortsette på dette nivået. Vi vil fortsette å spille veldig bra.

- Ute på banen gjør vi alt for å hjelpe laget. Vi har spilt noen veldig gode kamper de siste ukene, og vi vil forsøke å fortsette med det. Vi jobber for å vinne hver helg. Vi jobber veldig hardt. Vårt mål er å bli blant de fire beste, og vi har vunnet kampene våre den siste tiden.

- Chelsea og Manchester City har gitt fra seg en del poeng i det siste, så vi leder ligaen nå, og det er utrolig. Vi kan ikke gi oss nå, for nå har vi virkelig en god sjanse.