Ikke tapt på fire hjemmekamper

De røde har et godt tak på Burnley, men dagens vertskap har kommet ubeseiret fra sine fire siste Premier League-kamper på Turf Moor. Les deg opp før Liverpools «Boxing Day»-kamp i Burnley!

Lagene møtte hverandre sist i 2009/2010-sesongen, og Liverpool vant begge kampene 4–0. På Anfield sørget Dirk Kuyt og et hat-trick av Yossi Benayoun for alle tre poenget, mens Steven Gerrard (2), Maxi Rodríguez og Ryan Babel fant veien til nettmaskene i den andre omgangen på Turf Moor.

De helrøde har bare tapt to av de seksten siste kampene, både hjemme og borte. Merseyside-laget står faktisk med bare to nederlag på sine åtte siste besøk på Turf Moor i ligasammenheng.

Burnleys styggeste tap for Liverpool på Turf Moor kom da rødtrøyene banket vertene 5–1 i både 1964 og 1969. Begge gangene var i desember. Liverpools største seier over Burnley – uansett bane – var på denne dagen romjulsdagen da det endte hele 8–0 på Anfield.

I den kampen, som ble spilt i 1928, scoret Gordon Hodgson hat-trick. Han er én av totalt fire Liverpool-spillere med tre nettkjenninger mot dagens motstander. I tillegg til Benayoun klarte Louis Bimpson det samme i 1953. Den eneste Liverpool-spilleren som har klart det på Turf Moor, er Roger Hunt, som gjorde det for femti år siden denne måneden.

Liverpool har ikke sluppet inn mål i de fire siste kampene mot Burnley. Men laget fra nordvestkysten har til gode å vinne på prestisjefylte «Boxing Day» siden de senket Wolverhampton for fem år siden. Sist de klarte det på bortebane, var da Derby ble slått to år tidligere. Liverpool og Burnley har møtt hverandre seks ganger tidligere på denne dagen, og begge har både vunnet og tapt to ganger.

Dagens gjester går inn til oppgjøret med bare ett tap på sine åtte siste kamper, inkludert liga- og cupspill. Kun Manchester United har slått Brendan Rodgers' mannskap siden Crystal Palace senket dem i november.

Steven Gerrard har scoret mål for Liverpool i fem «Boxing Day»kamper, der fire av dem har endt med seier, og dersom kapteinen får spille i ettermiddag, står han alene på bronseplassen over tidenes fleste Liverpool-opptredener i ligasammenheng. Før kampen deler han plassen med Billy Liddell på 492 kamper.

Saken fortsetter under bildet.

Hvis manageren lar dem spille i dag, får Jordan Henderson sin 200. ligakamp i karrieren, mens Adam Lallana kan notere seg for opptreden nummer 250 i serien.

Da Martin Skrtel sørget for ett poeng i hjemmekampen mot Arsenal tre dager før julaften, ble han Anfield-lagets sekstende målscorer denne sesongen. Dermed mangler Liverpool to nye spillere i målprotokollen før klubbrekorden tangeres.

Burnley spiller bare sin andre sesong i Premier League. Da de sist var oppe, for fem år siden, var Owen Coyle lagets manager. Han ble imidlertid skiftet ut med Brian Laws på nyåret. Klubben rykket ned sammen med Hull og Portsmouth ved sesongslutt.

I forrige sesong havnet Burnley på andreplass i Championship, kun bak Leicester. Tidlig på høsten var laget blant de tre beste, og fra februar og ut holdt de fast på sølvplassen. De tapte bare fem av sine totalt 46 ligakamper, og to av dem kom på hjemmebane.

Danny Ings, med 21 fulltreffere, avsluttet som Burnleys toppscorer den sesongen, mens Sam Vokes kapret plass nummer to ved å bare være én scoring bak. Sistnevnte ble i tillegg skadet i mars, og han har ikke spilt i Premier League siden. I dag kan han gjøre comeback.

Burnley vant ikke i løpet av sine ti første Premier League-kamper denne sesongen, og de stod med kun tre poeng før Ashley Barnes senket Hull i ellevte serierunde. I den påfølgende kampen førte en Ings-dobbel til ytterligere tre poeng, i en bortekamp mot Hull. Etter den tiende runden har mannskapet til Sean Dyche tatt tolv poeng.

Laget vant for tredje gang i Premier League denne sesongen da Southampton kom på Turf Moor-besøk for knappe to uker siden. Tom Heaton reddet blant annet et straffespark fra Dusan Tadic, mens Barnes ble matchvinner for vertene i den andre enden.

Hjemme på Turf Moor har Burnley tapt for Chelsea, West Ham og Everton denne sesongen, og alle har endt med 1–3. Hull og Southampton er lagene som har reist hjem med tre poeng i snippesken. Manchester United, Newcastle, Aston Villa og Sunderland har kommet derfra med uavgjort.

Burnley har scoret ett mål i hver av sine seks siste hjemmekamper i ligaen. De har ikke tapt foran egne supportere på sine fire siste kamper, hvor de har sanket åtte av tolv mulige poeng. 2–1 mot Stoke borte er den eneste kampen de har scoret mer enn én gang i løpet av sine ti siste.

De har syv ligamål på eget gress denne sesongen, noe som er det laveste sammen med Aston Villa i toppdivisjonen. Liverpool kan imidlertid ikke skryte på seg særlig penere tall, da de bare har produsert ni Premier League-scoringer foran The Kop denne sesongen. Aston Villa, med elleve, er også det eneste laget i de fire øverste divisjonene med færre mål enn Burnley, som står med tolv.

Hjemmelaget i ettermiddag trenger fem mål for å nå tresifret i ligaen mot Liverpool, men de er samtidig det eneste laget som aldri har scoret et Premier League-mål mot de helrøde. Burnleys siste ligaseier over Liverpool kom i september 1974, i en kamp som endte 1–0 til gjestene på Anfield. Denne forrige hjemmeseieren i seriespill kom da Burnley vant 2–1 for 41 år siden i dag.

Michael Duff er den eneste Burnley-profilen som fortsatt spiller på laget siden de sist møtte rødtrøyene for fire år siden. For Liverpools del var Glen Johnson og Steven Gerrard på banen i den kampen, mens Lucas kom inn fra benken.

Ingen Burnley-spillere har noensinne scoret tre ganger mot laget fra Anfield, mens manager Sean Dyche aldri har møtt Liverpool i karrieren – verken som spiller eller lagleder.

Målscorere denne sesongen (ligamål i parentes):

Liverpool: Steven Gerrard 5 (3), Raheem Sterling 5 (3), Jordan Henderson 3 (2), Mario Balotelli 2 (0), Philippe Coutinho 2 (2), Adam Lallana 2 (2), Rickie Lambert 2 (1), Emre Can 1 (1), Glen Johnson 1 (1), Dejan Lovren 1 (0), Lazar Markovic 1 (0), Alberto Moreno 1 (1), Jordan Rossiter 1 (0), Martin Skrtel 1 (1), Daniel Sturridge 1 (1), Suso 1 (0), selvmål 3 (3).

Burnley: Danny Ings 4 (4), Ashley Barnes 3 (3), George Boyd 2 (2), Scott Arfield 1 (1), Michael Kightly 1 (1), Ross Wallace 1 (1).

Kilde: Ged Rea