Imponert over holdningene til Lucas

Lucas Leiva er blitt henvist til innbytterbenken etter skaden han pådro seg tidligere i vinter. Manager Brendan Rodgers er imidlertid imponert over holdningene til benkesliteren fra Brasil.

Etter åtte uker på sidelinjen på grunn av en kneskade har ikke Lucas klart å spille seg inn i startoppstillingen til Liverpool igjen. Midtbanespilleren fikk et kort innhopp mot Manchester United, men var ubenyttet reserve både mot Cardiff og Sunderland. 27-åringen spilte de siste 20 minuttene av søndagens hjemmekamp mot Tottenham, som erstatter for Steven Gerrard. Kapteinen ble spart fordi han kun er et gult kort unna en suspensjon på to kamper.

- Jeg må si at Lucas har vist helt utrolig gode holdninger, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Det har vært vanskelig for ham, fordi han var vant til å spille en høyere prosentandel av kampene før han ble skadet. Laget gjorde det veldig bra under hans fravær. Steven har overtatt den rollen, og har levert spill i verdensklasse. Han har virkelig funnet seg til rette i rollen.

- Forskjellen nå er at vi spiller med en defensiv midtbanespiller i stedet for to. Vi legger større vekt på å angripe nå.

- Men jeg må få skryte av Lucas, som har vist førsteklasses holdninger og arbeidsinnsats. Han har gjort det klart at han bare ønsker å hjelpe laget når det er behov for ham – uansett om det er for ett minutt eller 90 minutter, så vil han være klar.

Det at Lucas ikke klarer å spille seg inn på klubblaget igjen, kan bety at han ikke kommer med i Brasils VM-tropp til verdensmesterskapet på hjemmebane.

- Forhåpentligvis vil det ikke avhenge av dette, for jeg mener han allerede har gjort nok for å komme med i VM-troppen, uttaler Rodgers.

- I de kampene han har spilt for landslaget, føler jeg meg sikker på at han har imponert. Han vil være god å ha i VM-troppen for Brasil.

- Jeg respekterer alle spillerne og deres behov, men jeg kan kun tenke på Liverpool. Jeg ønsker å gjøre det som er best for Liverpool. Det er hva jeg konsentrerer meg om, slår Rodgers fast.

Manageren har valgt å benytte stort sett det samme mannskapet i seiersrekken på åtte strake seire. Bare 12 forskjellige spillere har startet de siste seks ligakampene.

- Jeg vet at dette er vanskelig, for en ung spiller ønsker bare å spille kamper, slik er spillets natur. Det er lett når du spiller, men det er ikke enkelt når du står utenfor laget.

- Under treningsøktene har jeg analysert de spillerne som ikke har fått spilletid i kampene, og deres intensitet, innsats og fokus har vært strålende.

- De har oppført seg som eksemplariske proffer, og det sier alt om det miljøet vi har her. Det viser hva vi har bygd her. De er alle klar over hvor viktige de er for klubben.