Imponert over Liverpool-supporterne

Emre Can er imponert over Anfield-publikummet, etter å ha fått oppleve Liverpools supportere på nært hold i treningskampen mot Borussia Dortmund og under ligapremieren mot Southampton.

- Stemningen på Anfield er eksepsjonell, sier 20-åringen til Liverpoolfc.com.

- Folk rundt om i verden er klar over at stemningen er god på Anfield, og jeg hadde hørt om dette før jeg kom hit. Men det er først når du løper ut på banen at du opplever det. Hårene reiser seg i nakken din. Den første kampen var ikke min beste, men jeg ser frem til store kamper her, fortsetter midtbanespilleren.

- Du ser allerede kvalitetene i dette laget. 4-0 seieren over Dortmund var et godt eksempel på hva vi kan oppnå.

- I Tyskland er det stor forskjell på stemingen fra stadion til stadion. Noen baner er små, og har mindre stemning, mens noe er mye større og har en utrolig stemning. Men Anfield er noe for seg selv. Supporterne hopper opp og ned, og støtter laget sitt gjennom hele kampen. Måten de synger på, skjerferne, du får gåsehud av slikt.

Can forteller at han er svært opptatt av å lære seg engelsk så fort som mulig.

- Hver dag jeg tilbringer sammen med mine nye lagkamerater lærer meg mer engelsk. Jeg ønsker å lære meg perfekt engelsk så fort som mulig, slik at jeg unngår problemer på banen. Det samme gjelder utenfor banen. Når du går til bakeren for å kjøpe brød, lærer du noe nytt. Du lærer hele tiden.

- Alle spillerne har tatt godt i mot meg, og har tatt seg tid til å bli kjent med meg. De har virkelig vært til hjelp. Treneren snakker mye med meg, og forteller meg hvordan jeg kan bli bedre.

- Det er veldig viktig at han har god kontakt med spillerne. Han har forklart meg at engelsk fotball blir spilt i et høyt tempo, noe også alle andre har fortalt meg, og det må jeg bli vant til. Men det skal jeg klare, og jeg vil bli bedre takket være dialogen jeg har med de rundt meg.

Can forteller også at han har god kontakt med Liverpools supportere.

- Jeg er ganske aktiv på Instagram og Facebook, og jeg leser mange kommentarer fra supporterne. Fansen i denne byen lever for fotballen. Mange fans har kommet bort til meg på gata, og spør meg hvordan det går og ønsker å ta et bilde. De er hyggelige og veldig snille med meg.

Emre Can har valgt å spille med trøye nummer 23 i Liverpool. En trøye som tidligere tilhørte Jamie Carragher.

- Jamie Carragher var et kjent navn og en stor spiller. Han hadde nummer 23, og var en legende da han spilte her. Jeg ønsker også å bli en stor Liverpool-spiller, og kanskje kan nummer 23 hjelpe meg til å bli det.