Imponert over utviklingen til Sterling

Brendan Rodgers er svært imponert over utviklingen til Raheem Sterling, og spår at det unge hurtigtoget går en stor sesong i møte.

- En av de tingene vi fortalte Raheem da han fikk sitt gjennombrudd og som vi gjentok flere ganger, er at du må ha en identitet som spiller. Hans identitet er å score og skape mål. Det er jobben hans. Han gjorde 10 mål i fjor, og denne gutten vil bare bli bedre, uttaler Rodgers til Liverpool Echo.

- Se på scoringen hans mot Manchester City i New York. Hvor mange ganger har vi ikke sett Messi avslutte på den måten? Han tar med seg ballen forbi mange spillere i et overfylt straffefelt. Raheem var så lett på labben, og avslutningen hans var glimrende. Det samme var scoringen han fikk annullert for offside like etterpå.

- Det fine med å se ham i aksjon nå er at han får deg opp av stolsetet. Når han får ballen forventer du at noe vil skje. Det var en situasjon i City-kampen der han fikk ballen ute på venstresiden. Gael Clichy la press på ham, og han fikk hjelp av Jesus Navas og en midtbanespiller. Når lag frykter en ung spiller så mye, sier det litt om utviklingen hans. Han har fortsatt arbeid å gjøre, men han vet det selv. Han er en veldig flott gutt som har fremgang.

- Når du er så ung er det viktig å forstå eksakt hva rollen din er. Du må ikke bare spille bra, du må være effektiv i tillegg. Han har tatt et steg opp på et høyere nivå. Han er på et langt høyere nivå nå enn da han kom inn på førstelaget, både taktisk og teknisk. Det som er så fint å se med Raheem er hvor moden han er. Han er i ferd med å utvikle seg til en strålende ung mann.

- Han tar alt på sparket, og nå er han på et godt nivå i alle sider av sitt spill. Nå handler det om å fortsette å jobbe på oppofrende vis. Han er fortsatt bare 19 år gammel, men i store kamper har han prestert og vist at han er et vidunderlig talent.