Intensiverer jakten på Lovren og Bertrand

Liverpool ønsker å styrke forsvarsrekka foran neste sesong, og intensiverer nå jakten på Southamptons midtstopper Dejan Lovren og Chelseas venstreback Ryan Bertrand.

Tony Barrett skriver i The Times at Brendan Rodgers håper at Lovren skal bli den tredje Southampton-spilleren han henter til Anfield i sommer, etter Rickie Lambert og Adam Lallana.

Liverpool-manageren har også, ifølge Barrett, håp om å få til en avtale med Chelsea om en overgang for Ryan Bertrand. Rodgers er frustrert over at Sevilla nekter å fire på sitt prisforlangende på £20M for Alberto Moreno, og går derfor for en billigere løsning i Bertrand.

Det å styrke et forsvar som slapp inn 50 mål på 38 ligakamper i fjor har hele tiden vært prioritert av Rodgers i sommer, men han har så langt ikke lykkes i jakten på forsvarsspillere.

Lovren, som også jaktes av Tottenham, er Rodgers sitt høyest prioriterte transfermål når forsvarsrekka skal styrkes. Nord-iren anser Southampton-stopperen som den ledertypen som Liverpool mangler i midtsforsvaret.

Southampton ønsker i overkant av £15M for Lovren, som de hentet for £8.5M fra Lyon for ett år siden. Liverpool vil nå komme med et nytt bud på kroaten etter å ha fått Lallana-avtalen i havn, melder Barrett.

Når det gjelder Bertrand, så skal Chelsea verdsette venstrebacken til rundt £8M. Rodgers jobbet med 24-åringen i sin tid i Chelsea, og ønsket å hente ham til Liverpool på lån i januar. Jose Mourinho ga ikke sin velsignelse til det, og Bertrand endte opp på lån hos Aston Villa i stedet.

Rodgers mener at Bertrand representerer bedre valuta for pengene enn Moreno, og The Times hevder at Chelsea nå skal være villige til å selge Bertrand til Liverpool dersom Anfield-klubben betaler det blåtrøyene forlanger.

Tony Barrett melder videre at Liverpool føler seg trygge på at de skal vinne drakampen om 19 år gamle Divock Origi så snart VM er over, og Anfield-klubben er også interesserte i Benfica-vingen Lazar Markovic.

The Guardian melder at Liverpool kom med en offisiell henvendelse på Luke Shaw før Southampton-backen gikk til Manchester United, men Anfield-klubben kom for sent på banen i forhold til erkerivalen fra Manchester og tapte den drakampen.