Irsk 14-åring valgte Liverpool

Liverpool har sikret seg den 14 år gamle Dublin-gutten Glen McAuley, trass i hard konkurranse fra Manchester City og Chelsea.

Irish Examiner melder at Liverpool har vunnet drakampen om 14-åringen etter at Brendan Rodgers personlig engasjerte seg i overgangssaken. Den talentfulle spissen var ønsket av alle de store Premier League-klubbene i England, men valgte altså Liverpool fremfor klubber som Manchester City, Chelsea og Manchester United. McAuley var på prøvespill i sistnevnte klubb mens Alex Ferguson var manager på Old Trafford. Ferguson skal den gangen også hatt personlige samtaler med den unge iren.

Brendan Rodgers skal ha gjort det klart at Liverpool ønsket å skrive kontrakt med 14-åringen i personlige samtaler med spilleren og hans familie, og dette skal ha blitt tungen på vektskålen. Irish Examiner skriver at Liverpool har sikret seg McAuleys signatur på en pre-kontrakt. Spissen kan ikke slutte seg til Liverpool på heltid før han fyller 16 år. McAuley har allerede vært på jevnlige opphold ved Liverpools akademi i Kirkby, og det vil han fortsette med i tiden fremover.

McAuley startet karrieren i Crumlin United. I fjor forlot han denne klubben og sluttet seg til St Joseph's Boys.