Jones dømmer Leicester-kampen

Premier League har satt opp Mike Jones til å dømme oppgjøret mot Leicester første nyttårsdag.

Det blir Cheshire-dommerens 16. kamp for sesongen. Siden august har han vært i aksjon i ti Premier League-kamper og fire Championship-kamper, og han dømte da Liverpool slo Middlesbrough ut av ligacupen på straffesparkkonkurranse i september.

Sist 46-åringen dømte de helrøde fra Merseyside i seriesammenheng, var da Swansea ble slått 4–3 på Anfield for ti måneder siden.

Bortsett fra den kampen står Liverpool med bare to seire – hjemme mot Fulham og borte mot Norwich – med Jones som kampleder.

Han har vist ut to Liverpool-spillere tidligere – og det var én og samme kamp. Charlie Adam og Martin Skrtel ble begge sendt i dusjen mot Tottenham i september for tre år siden, i et ligaoppgjør London-laget vant med fire mål.

Jones, som har dømt fast i Premier League de seks siste sesongene, har til gode å gi Liverpool et straffespark på de ni kampene han har dømt laget.

Denne sesongen har Leicester spilt med Jones som kampleder to ganger, og begge endte uten seier. Blåtrøyene spilte uavgjort mot Everton i ligapremieren, mens de tapte for Swansea på bortebane i slutten av oktober.

Jones deler i gjennomsnitt ut omtrent tre gule kort per kamp, og han har delt ut fem røde kort i løpet av sine femten kamper denne sesongen. Han får med seg Mark Scholes og Edward Smart som assistenter, mens David Coote står oppført som fjerdedommer.

Liverpool mot Leicester har avspark torsdag 1. januar klokka 16.00.