Juniorcup på LFC TV i kveld

Liverpool møter Aston Villa i 4.runde av FA Youth Cup i kveld. Kampen spilles på Langtree Park i St Helens, og blir vist direkte på LFC TV og LFC TV Online.

Sendingen starter klokken 19.30, med avspark en halvtime senere.

Flere fra juniorlaget er blitt tatt opp i førstelagstroppen den siste tiden. Både Cameron Brannagan og Jordan Rossiter har vært på innbytterbenken for førstelaget.

- Dette har gitt oss alle et enormt løft, forteller juniortrener Neil Critchley til Liverpoolfc.com.

- Det er ikke bare manageren, Colin Pascoe og Mike Marsh som støtter oss. Det føles som vi alle er en stor enhet for øyeblikket, der alle drar i samme retning, fortsetter Critchley.

- Manageren viste igjen i løpet av julen at han er villig til å gi unge spillere en sjanse. Det var strålende at Brad Smith fikk komme inn mot Chelsea. Det var liksom ikke en ubetydelig kamp på slutten av sesongen det var snakk om. Det var Chelsea på bortebane, med en halv time igjen å spille. Manageren hadde flere muligheter på benken, men bestemte seg for å sette innpå Brad, og det synes jeg sier mye om ham.

- Det ga også enorm motivasjon for spillerne på akademiet at de så Jordan på benken mot Chelsea, og Cameron på benken mot Hull.

- Det gir enorm motivasjon for spillerne, og får dem trolig også til å innse at de ikke er så langt unna førstelaget som de tror de er.

- Dersom noen hadde fortalt Jordan etter cupkampen mot Blackpool at han ville være på benken for førstelaget mot Chelsea, ville han ikke ha trodd vedkommende. Det viser at i denne fotballklubben så er du kanskje ikke så langt unna førstelaget som du tror til tider.

- Vi var skuffet over vår prestasjon mot Blackpool i forrige runde av juniorcupen. Jeg vet at forholdene ikke var ideelle, men vi forventet å prestere bedre. Spillerne var veldig ærlige etter kampen. Ingen feiret. Alle var skuffet. Vi trengte ikke å si så mye. Det føltes som vi hadde tapt. Jeg tror dette har vært en lærepenge foran kampen mot Aston Villa.

- Guttene lærte enormt mye av Blackpool-kampen. Vi ble med på deres fotball, spesielt i annen omgang, og jeg tror dette har vært en nyttig erfaring for dem. Alle var ærlige og reflekterte over hvordan de hadde spilt individuelt, og noen var svært skuffet over egne prestasjoner.

- Det var en ganske merkelig kveld. Jeg kan ikke huske at vi har spilt under slike forhold så mange ganger tidligere. Forhåpentligvis får vi ikke like dårlig vær i kveld. Heldigvis gikk resultatet i vår favør. Vi kunne fort ha blitt slått ut.

- I kveld må vi prestere bedre enn vi gjorde mot Blackpool, og håndtere kampen bedre. Vi må rett og slett spille bedre.

- Straffespark-konkurransen i Blackpool var en berg og dalbane. Det var hyggelig at vår keeper Ryan Crump spilte en viktig rolle, og fikk oss videre til neste runde.

Hjemmekampene i FA Youth Cup spilles vanligvis på Anfield, men ettersom førstelaget har to hjemmekamper tett på hverandre nå mot Aston Villa og Everton var det utelukket i kveld.

- I den situasjonen vi befinner oss må selvsagt førstelaget prioriteres. Vi hadde likt å spille på Anfield, og manageren hadde også ønsket det, men dersom vi kommer oss videre fra denne runden er jeg sikker på vi får sjansen til det i fremtiden. På en måte er dette en motivasjonsfaktor til å slå ut Aston Villa, for å få spille på Anfield senere i turneringen.

- Det er en fin bane i St Helens. Gressmatta er bra. Så vi ser frem til kampen. Det er til hjelp at spillerne har spilt der før. Vi vil ha noen på laget som har spilt der for U21-laget.

- Jeg har sett Villa spille, og jeg kjenner en del av deres stab. De liker å utvikle sine spillere fra ung alder av, og jeg forventer at det er to lag med like spillestil som møtes i denne kampen.

- Villa har et veldig godt lag. De har produsert masse gode spillere opp gjennom årene, og de har noen unge spillere på sitt førstelag for øyeblikket.

- De har en veldig god og stabil stab i Tony McAndrew og Ben Petty, som har jobbet for dem i flere år. De vet hvilken type spillere de ønsker å produsere. Vi forventer en tøff kamp, men forhåpentligvis går vi videre.

- Jeg er fornøyd med en heldig 1-0 seier for å være ærlig. Jeg tror dette blir en god cupkamp. Vi ønsker å prestere bedre og vise oss mer fra vår beste side enn i forrige cupkamp. Da holdt vi ikke godt nok på ballen, pasningsspillet var ikke bra og presset vårt var tilfeldig. Vi ønsker å kontrollere mer i denne kampen, både når vi har ballen og når vi ikke har den. Klarer vi ikke det, vil Villa straffe oss.