Juniorene møter Watford i FA Youth Cup

Liverpools juniorlag møter i kveld Watford på Vicarage Road i 5. runde av FA Youth Cup. Jerome Sinclair kan være tilbake, mens Sergi Canos fortsatt sliter med skade.

Liverpool U18 møter Watford U18 klokken 20.00 i dag. «The Hornets» overrasket med å beseire tittelforsvarer Norwich 3-1 i forrige runde. Liverpool slo Aston Villa med samme sifre på Langtree Park i St. Helens. For vinneren av Watford-Liverpool venter bortekamp mot Reading i kvartfinalen.

- Det kommer til å bli en vanskelig kamp for oss, uttaler U18-trener Neil Critchley til Liverpool Echo om møtet med Watford.

- Watford har hatt noen gode resultater for å komme så langt. De fortjente å vinne mot Norwich. Vi har gjort det bra ved å slå ut Blackpool og Aston Villa, men det er en lang vei å gå i turneringen. Vi må heve oss nå.

- Ingen ser lengre enn kampen mot Watford. Det blir en vanskelig bortekamp.

Critchley håper at troppen har dratt nytte av erfaringen fra en ti dagers tur til Mexico. Et U18-lag forsterket med U21-spillerne Rafa Paéz, Jordan Lussey og Kristoffer Peterson deltok nylig i Copa Chivas International i Guadalajara-regionen.

Liverpool var det eneste europeiske laget i turneringen og møtte lag fra Nord- og Sør-Amerika. De røde spilte uavgjort mot Monarcos Morelia fra Mexico, slo Universidad Católica fra Peru, men tapte mot Club Tijuana, Chivas USA og Colombias landslag.

- Det var gode forberedelser fordi guttene spilte i en turnering der resultatene telte. Vi var ikke vant til å spille under slike forhold. Banene var vanskelige og det var noen tvilsomme dommeravgjørelser. Men spillerne ble vant til å spille under press.

- Vi hadde håpet å gjøre det litt bedre, men jeg tror de lærte noe av det. Forhåpentligvis får vi se på onsdag at vi har dratt nytte av turneringen.

- Det var god standard på motstanderne. Teknisk var de like gode som noen, men fysisk og mentalt var spillerne deres kanskje litt tøffere enn våre.

Critchley hvilte noen av sine beste spillere i 1-0-seieren mot Sunderland i helgen. Adam Phillips headet inn vinnermålet sent i kampen. Keeper Ryan Fulton var tilbake etter langvarig skadefravær.

Pedro Chirivella kan komme til å starte mot Watford etter at han returnerte fra skade med et innhopp mot Sunderland. Sergi Canos sliter fortsatt med et hamstringproblem, mens Jerome Sinclair kan være tilbake i troppen. Jordon Ibe vil sannsynligvis ikke få fri fra førstelaget til å spille kampen.

- Vi har nesten full tropp, uttaler Neil Critchley.

- Jerome rakk ikke kampen i helgen, og vi er ikke sikre på om han blir klar til å starte kampen, men han kommer til å bli involvert.

- Det er alltid et dilemma hva du skal gjøre i kampen før Youth Cup-oppgjøret når det gjelder hvem som trenger å spille og hvem som har behov for hvile.

- Det var ikke ideelt at U21-kampen på fredag ble utsatt, men på dette tidspunktet av sesongen har spillerne spilt mange minutter allerede. Forhåpentligvis har hvilen gjort dem godt, og friskheten bør gjøre oss i stand til å få ut potensialet mot Watford.

Watford-Liverpool vises ikke direkte på LFC TV grunnet UEFAs regel om at tv-overføring ikke tillates samtidig med at det spilles Champions League-kamper. Høydepunkter fra oppgjøret kommer på Liverpoolfc.com (abonnement) i morgen.