Kan få hvile i Madrid

Steven Gerrard har spilt i tretten av femten kamper for Liverpool denne sesongen. Mot Real Madrid i morgen kveld kan kapteinen imidlertid bli utelatt fra startelleveren.

– Jeg ser ikke på det som en risiko å hvile ham i denne kampen. Denne uka, med kamper mot lag mot Real Madrid, gir stallen en strålende mulighet. Man gir dem sjansen, og man stoler på at de presterer, sier Brendan Rodgers.

Manageren sier han har pratet med Gerrard om planleggingen av kampene mot Newcastle, Real Madrid og Chelsea, som alle spilles i løpet av kun syv dager. Kapteinen spilte samfulle minutter mot Newcastle på lørdag.

– Dersom han skal spille neste lørdag, må vi se på prioriteringen for ham og for oss. Vi har snakket om det. Tre store kamper: Newcastle, Real Madrid, så Chelsea. Jeg er nødt til å se på en rekke spillere, og vurdere hvilke kamper vi ønsker å bruke dem i.

– Jeg må også tenke på det faktum at vi har hentet inn andre spillere. Det er ingen tvil om at prioriteringen er Premier League og Champions League. Men alltid i den rekkefølgen, poengterer Rodgers.

Nordiren sier Liverpool ønsker å være blant topp-fire-lagene i ligaen, men at de også er veldig innstilte på å avansere fra gruppespillet for å utvikle seg best mulig. Å spare kapteinen mot storfavorittene fra Madrid, er ikke noe Rodgers ser på som å «eksperimentere».

– Jeg gjør ikke det. Vi har brukt vanvittig mye penger på nye spillere. Hvis de etter mange kamper ikke har prestert, kan de i hvert fall aldri si at de ikke har fått muligheten. Jeg har tro på stallen, uansett om vi møter Real Madrid, Newcastle eller Chelsea. Jeg tror de kan prestere.

– Vi har et lag som er i stand til å vinne her, og det er det vi ønsker å gjøre. Det er derfor vi vil ha en god stall. Hvis vi ikke kan sette inn nye spillere på laget for at de skal prestere, er det poengløst å hente dem inn.