Klar for nytt Oldham-møte

Liverpool møter Oldham i FA cupen for tredje år på rad, og ønsker revansje etter å ha blitt slått ut i fjor. Varsler sterk lagoppstilling. Slik har det gått de siste ti sesongene.

Som i 2012 møtes Liverpool og Oldham til tredje runde av FA cupen på Anfield. Den gang sendte Liverpool ut the Latics med en 5-1 seier, men League One-klubben fikk sin hevn da de vant fjerderundeoppgjøret 3-2 på Boundary Park forrige sesong.

 

Brendan Rodgers sine menn vil håpe på et lengre cupeventyr denne gang, og assistentmanager Colin Pascoe varsler et sterkt mannskap i søndagens kamp.

 

- Så klart vi ønsker oss videre til fjerde runde. FA cupen er et fantastisk trofé. I Liverpools historie har vi vunnet syv ganger, og nå vil vi håpe at vi kan vinne for åttende gang. Du spiller kampene, og det har vært tøft, med alle kampene vi har fremover, men FA cupen er et spesielt trofé. Vi vil vurdere alle, og se at alle er friske, og deretter velge et lag som kan vinne kampen, sa Pascoe på pressekonferansen i dag.

 

Kampen mot Oldham er ikke TV-sendt. LFCTV og LFCTV Online vil sende kampen i opptak mandag kl. 11.00 og kl 20.30 norsk tid. Dersom du har tilgang på LFCTV Online vil du kunne høre livekommentering av kampen, men uten bilde. Et alternativ kan være oppdateringene på liverpool.no. Vi har et par mann på kampen, og vil komme med fortløpende rapporter og spillerbørs etterpå.

 

Pascoe sier at laget vil konsentrere seg til oppgjøret slik de gjør til ligakampene.

 

- Vi har et ansvar hele tiden. Når vi skal spille i hvilken som helst kamp i Premier League eller FA cupen. Det vil ikke være annerledes på søndag.

 

Assistentmanageren har hintet frempå at Steven Gerrard vil være tilgjengelig, men ville ikke røpe for mye om laget.

 

- Ungguttene har trent bra, og jeg er sikker på at de vil være klare dersom de blir valgt. Vi går for å spille en god kamp på søndag, og komme oss videre til neste runde. Vi vil se på alle aspekter av hvordan vi kan vinne kampen, og velge det riktige laget.

 

Oldham Athletic kom inn i allerede første runde, og har slått ut to lag på veien.

 

- De har to gode seire i den første og andre runden, ved å slå Wolves 2-1 og deretter Mansfield. To borteseire også - noe som er veldig vanskelig i cupen. Det kommer til å bli en tøff kamp. Alle spillerne er fokuserte og klare. Vi vil sende ut et lag på søndag for å prestere, og komme seg til fjerde runde. Det blir et sterkt lag.

 

At Brendan Rodgers vil møte sin sønn Anton som spiller på midtbanen for gjestene kommer til å få en del fokus i morgendagens aviser.

 

Slik har det gått i FA cupen for Liverpool de siste ti årene:

 

2013:

3. runde: Mansfield (B) 2-1

4. runde: Oldham (B) 2-3

 

2012:

3. runde: Oldham (H) 5-1

4. runde: Manchester United (H) 2-1

5. runde: Brighton (H) 6-1

6. runde: Stoke (H) 2-1

Semifinale: Everton (N) 2-1

Finale: Chelsea (N) 1-2

 

2011

3. runde: Manchester United (B) 0-1

 

2010:

3. runde: Reading (B) 1-1

3. runde, omkamp: Reading (H) 1-2

 

2009

3. runde: Preston (B) 2-0

4. runde: Everton (H) 1-1

4. runde, omkamp: Everton (B) 0-1

 

2008

3. runde: Luton (B) 1-1

3. runde, omkamp: Luton (H) 5-0

4. runde: Havant & Waterlooville (H) 5-2

5. runde: Barnsley (H) 1-2

 

2007

3. runde: Arsenal (H) 1-3

 

2006

3. runde: Luton (B) 5-3

4. runde: Portsmouth (B) 2-1

5. runde: Manchester United (H) 1-0

6. runde: Birmingham (B) 6-0

Semifinale: Chelsea (N) 2-1

Finale: West Ham (N) 3-3 eeo, 3-1 på straffer

 

2005:

3. runde: Burnley (B) 0-1

 

2004

3. runde: Yeovil (B) 2-0

4. runde: Newcastle (H) 2-1

5. runde: Portsmouth (H) 1-1

5. runde, omkamp: Portsmouth (B) 0-1