Krever lovnad om god oppførsel

Liverpool ønsker skriftlige forsikringer fra Mario Balotelli om god oppførsel før klubben sluttfører en overgang på £16M for en av de mest kontroversielle spillerne som har spilt i England.

Liverpool avslo først muligheten til å signere Mario Balotelli da AC Milan krevde £30M for spilleren, men etter at italienernes verdsetting nå nesten er halvert går det mot et kjøp likevel.

Ifølge The Times er Brendan Rodgers ikke i tvil om Balotellis talent, men Liverpool vil be 24-åringen om å signere en kontrakt med nedfelte klausuler hvor det gis strenge sanksjoner dersom spilleren ikke klarer å følge den nødvendige standarden for atferd. Disse kravene fremfor personlige betingelser kan bli det siste hinderet i en avtale.

Mino Raiola, Balotellis agent, holdt samtaler med Liverpool om en femårskontrakt verdt om lag £115000 (brutto, red.anm.) i uken, og det er en reduksjon på £20000 fra hans nåværende avtale.

Liverpool Echo melder at det ennå ikke foreligger planer om at Mario Balotelli skal reise til UK. Det er imidlertid indikasjoner på at klausuler om adferd ikke vil bli et problem.

Balotelli har tidligere frustrert sine tidligere trenere angående manglende innsats både på trening og i kamper, og Rodgers har gjort det klart at slikt ikke tolereres i Liverpool. Hvis det blir enighet om betingelsene, vil Balotelli reise til Merseyside i løpet av de neste 48 timene for å møte Rodgers og gjennomføre legetesten. Rodgers endrede syn på å hente Balotelli er grunnet Liverpools mislykkede forsøk å hente en annen spiss, samt Milans nye prisforlangende.

Overgangen kommer ikke til å bli klar til kl 13.00 i morgen, og dermed blir han ikke tilgjengelig mot sin tidligere klubb Manchester City på mandag.

Brendan Rodgers mener at det er verdt å ta sjansen på Balotelli med en prislapp på £16M. Liverpools eiere tror at Rodgers kan få det beste ut av Balotelli slik han har gjort med Luis Suarez og Daniel Sturridge.

Dersom overgangen til Balotelli går igjennom, vil Liverpool sannsynligvis ikke følge opp interessen for Samuel Eto’o.