Kyrgiakos til Australia

Tidligere Liverpool-spiller Sotirios Kyrgiakos skal ha to gjesteopptredener for Sydney Olympic. Tidligere akademi-spillere med nye klubber.

Sotirios Kyrgiakos scoret tre mål og spilte 49 kamper for Liverpool fra august 2009 til april 2011. Nå skal 34-åringen prøve lykken i Australia. Midtstopperen skal ha to gjesteopptreder for Sydney Olympic FC.

Kyrgiakos får sin debut for Sydney Olympic i runde to av NSW Premier League mot Blacktown Spartans 23. mars, og vil håpe å tiltrekke seg interesse fra klubber i A-League.

Kyrgiakos har hatt en 15 år lang profesjonell karriere. Han kom til Liverpool fra AEK Athen, men har også vært innom Eintracht Frankfurt, Wolfsburg, Glasgow Rangers, Sunderland og Panathinaikos. Grekeren har ikke vært på banen siden han var i Sunderland i 2011/12.

Forrige gang Kyrgiakos besøkte Australia var i 2006, da Hellas spilte privatlandskamp mot Australia på Melbourne Cricket Ground foran nesten 100000 tilskuere.
- Da jeg møtte Sydney Olympics tekniske direktør Arthur Diles i Athen, ble jeg umiddelbart begeistret over muligheten til å dra til et land jeg besøkte kort i 2006, da Hellas møtte Australia i Melbourne, uttaler Kyrgiakos til The Sydney Morning Herald.

- Jeg vil aldri glemme nesten 100000 tilskuere på stadion den kvelden. Grekere i utlandet har oppnådd så mye. Jeg er klar over hvilken stor fremgang fotballen har hatt i Australia. De har tiltrukket seg spillere som Del Piero, Gallas og Heskey.

Kyrgiakos tror han har det som skal til for å kunne får en profesjonell kontrakt i A-League.
- Jeg er i meget bra fysisk form. Jeg er meget fokusert på å spille bra for Sydney Olympic. Jeg ønsker imidlertid å spille i ytterligere et par år, og A-League tiltaler meg.

- Jeg har hatt tilbud fra Europa de seneste seks månedene, men jeg ønsker at min siste kontrakt skal handle om en ny opplevelse og en spennende liga, og A-League tilbyr det.

 

Tidligere akademi-spillere med nye klubber

Dean Bouzanis forlot Oldham for å slutte seg til greske Aris Thessaloniki i midten av 2013, men ble frigitt i desember etter kun to kamper. Keeperen er nå på korttidskontrakt i League One-klubben Carlisle.

Tyske Marvin Pourie er utlånt fra FC København til belgiske Zulte Waregem for resten av sesongen.

Steven Gillespie har fått kontrakt med League Two-klubben Bristol Rovers etter å ha blitt frigitt av Fleetwood Town.

Ryan Crowther har også blitt frigitt av Fleetwood Town. Kantspilleren fortsetter karrieren i Halifax Town.

Accrington Stanley-keeper Ian Dunbavin fortsetter på lån ut sesongen i Chesterfield.

Michael Ihiekwe blir værende i Cheltenham ut sesongen på lån fra Wolverhampton.