Lærte mye av Suarez-sagaen

Brendan Rodgers mener han lærte mye som manager i perioden hvor Luis Suarez flørtet med Arsenal i sommer.

- Jeg visste hele tiden at så snart vi fikk slutt på spekulasjonene rundt Luis ville det gå bra. Luis er en god mann. I min tid her i klubben har jeg lært ham å kjenne som et veldig generøst menneske. Jeg kommer veldig godt overens med ham på alle måter. Han er lærevillig, sier Brendan Rodgers om sin toppscorer til The Guardian.

- Luis befant seg i en vanskelig situasjon i sommer, og jeg har forståelse for situasjonen hans. Luis fortjener å spille på Champions League-nivå, men vi måtte beskytte klubben og kjempe for klubben. Vi måtte også selge ham den tanken at dette fortsatt er stedet hvor han vil få spille på det nivået. Dersom du spiller på det nivået med Liverpool, og jeg har sett Champions League-kamper her tidligere, er det ikke mange steder som er bedre enn Anfield på en Champions League-kveld. Det handlet om å håndtere situasjonen som oppstod, og være ærlig omkring situasjonen i samtalene med ham, forteller Liverpool-manageren.

- Hele sagaen gjorde meg til en bedre manager. Du blir ikke presentert med slike scenarier når du tar trenerutdanningen og trenerkursene dine. Det å håndtere enkeltspillere er en viktig del av managerjobben. Jeg har vært på treningsfeltet hele mitt liv, men det å håndtere enkeltspillere er en stor del av jobben. Det er en viktig del av jobben. Du må alltid respektere dine spillere, men forhåpentligvis klarer du å finne felles grunn med de store spillerne vi har.

Rodgers tror imidlertid ikke Arsenal sitt forsøk på å kapre Suarez i sommer vil være i folks tanker foran kampen på Anfield i morgen.

- Jeg tror ikke fokus vil være på det. Liverpool-supporterne elsker Luis, og syntes det var vanskelig å akseptere det som skjedde i sommer. Men dette la de bak seg i begynnelsen av sesongen. Du kan se hvordan Luis ofrer seg for laget, og hungeren han har etter å lykkes med denne klubben veier opp for den dårlige stemningen som hersket i sommer.

Liverpool-manageren er opptatt av å nå målet om Champions League-kvalifisering denne sesongen.

- Det faktum at vi spiller bare en kamp om uken mesteparten av sesongen, gir oss utvilsomt en mulighet. Vi ønsker ikke for mange sesonger uten spill i Europa. Europacupfotball er hva denne klubben handler om, og vi har helt klart en mulighet til å kvalifisere oss. Troppen er liten målt opp mot antall turneringer vi deltar i, men den gir oss sjansen til å kjempe oss inn blant de fire beste. Forhåpentligvis vil ting gå vår vei i de siste 14 kampene.

For at ting skal gjøre det, er det viktig at duoen Suarez og Daniel Sturridge fortsetter å finne veien til nettmaskene.

- Jeg tror ikke selv Luis og Daniel er noe naturlig partnerskap, med tanke på at de begge har individuelle kvaliteter og liker å vise sin individualisme. Du må finne en måte som gjør at du kan inkludere alle dine beste spillere i startoppstillingen. Om det ikke fungerte, ville jeg ikke ha benyttet dem sammen.

- Det ble bevist i fjor at det fungerte, og nå bygger vi videre på det for å få et suksessfullt lag. Det som er viktig er at det ikke påvirker balansen til laget at jeg benytter dem begge samtidig.

- Mange folk forventet nok ikke at vi skulle ligge i den posisjonen vi gjør på dette stadium av sesongen, men vi har vist at vi fortjener dette over en periode på et helt år nå. I kamper som den i helgen kan du gjøre deg enda mer bemerket. Vi går til kampen med selvtilliten i orden, og med tro på at vi kan vinne.