Lambert-mål og Sterling-utvisning

Raheem Sterling kom inn og fikk rødt kort da Rickie Lambert scoret og Jon Flanagan debuterte for England mot Ecuador i kveld. Joe Allen var Wales’ kaptein borte mot Nederland.

Den rykende ferske Liverpool-spissen ga England ledelsen med en kontant avslutning seks minutter inn i andre omgang. Ross Barkley spilte 32-åringen fri i boksen, og selv om det var en noe skrå vinkel, kunne ikke Ecuadors målvakt hindre at scouseren satte inn 2–1.

Fire minutter senere ble han nesten tomålsscorer, men skuddet gikk på utsiden. Tidligere i kampen hadde Lambert et stolpetreff med hælen, før Wayne Rooney satte returen i mål og utliknet Ecuadors tidlige ledelse.

Mens England var i føringen i 2. omgang på Sun Life Stadium i Miami i USA, satte Roy Hodgson inn Sterling og debutant Jon Flanagan.

– Gratulerer til «Flanno» og familien hans for England-debuten i kved. Jeg vet hvor mye det betyr for dem. Godt gjort, kompis, skriver Steven Gerrard via bildetjenesten Instagram.

Så rødt

Sterling fikk imidlertid marsjordre etter en duell med Antonio Valencia, der Manchester United-vingen også ble vist det røde kortet for en etterreaksjon.

Utvisningen, som var Englands første i en privatlandskamp siden 1977, har for øvrig ingenting å si for Sterling i verdensmesterskapet.

I mellomtiden hadde Ecuador og Michael Arroyo utliknet med et beinhardt skudd i vinkelen.

Jordan Henderson kom inn på banen med åtte minutter igjen på kampuret. Gerrard, Daniel Sturridge og Glen Johnson fikk alle hvile og se kampen fra tribuneplass. Liverpool-linkede Adam Lallana kom inn i det 87. minutt.

Allen kaptein i tap

På Amsterdam Arena i Nederland var Allen kaptein for Wales – i en kamp der Gareth Bale og Aaron Ramsey var ikke med for gjestene.

De oransje tok ledelsen ved Arjen Robben i første omgang, men Wales forsvarte seg godt og holdt resultatet til pause. Nederland styrte imidlertid leken i egen stue, og de kontret inn 2–0 etter sidebyttet, noe som også ble sluttresultatet.

Ecuador–England 2–2 (1–1)
1–0: Enner Valencia (9)
1–1: Wayne Rooney (29)
1–2: Rickie Lambert (51)
2–2: Michael Arroyo (70)

Ecuador: Máximo Banguera; Juan Carlos Paredes (Gabriel Achilier 90), Jorge Guagua, Frickson Erazo, Walter Ayoví; Christian Noboa (Édison Méndez 50), Carlos Gruezo (Luis Saritama 90), Jefferson Montero (Michael Arroyo 68), Antonio Valencia; Enner Valencia (Renato Ibarra 81), Felipe Caidedo (João Rojas 46).

England: Ben Foster; James Milner, Chris Smalling, Phil Jones, Luke Shaw (John Stones 74); Frank Lampard, Jack Wilshere (Adam Lallana 87); Alex Oxlade-Chamberlain (Jon Flanagan 63), Ross Barkley (Jordan Henderson 84), Wayne Rooney (Raheem Sterling 64); Rickie Lambert (Danny Welbeck 84).

Nederland–Wales 2–0 (1–0)