Lambert-overgang kan bli fullført i helgen

Rickie Lambert kan komme til å fullføre en overgang fra Southampton til Liverpool allerede i helgen.

Lokalavisen Southern Daily Echo i Southampton tror at Rickie Lambert kan komme til å fullføre overgangen til Liverpool allerede i helgen.

Det rapporteres fra sydkysten at spissen vil få lov til å reise til Merseyside i morgen for å gjennomføre en medisinsk sjekk før England-troppen reiser til Miami på søndag.

Lokalavisen skriver at Southampton-fans er i ferd med å innfinne seg med at Lambert er i ferd med å gjennomføre sin drømmeovergang til Liverpool.

Liverpool har tilbudt Southampton £4M pluss tilleggsutbetalinger etter antall kamper Lambert spiller for Anfield-klubben.

For Lambert personlig, som er født og oppvokst i Kirkby på Merseyside, er dette en drømmeovergang. Spissen er en stor Liverpool-fan, og har en Liverbird tatovert på skulderen. Han var innom Liverpool FC som skolegutt, og nå ser det ut til sirkelen blir sluttet ved at Lambert får avslutte sin karriere i barndomsklubben.

I Southampton, hvor han har blitt en kulthelt, vil Lambert bli sårt savnet. Han har spilt en viktig rolle hos The Saints etter at han kom fra Bristol Rovers for beskjedne £1M i 2009. På 235 kamper for Southampton har han scoret hele 117 mål. Han har også scoret på 34 av 34 straffespark for The Saints. Scouseren var med å spille Southampton opp fra League One til øvre halvdel av Premier League.

Lambert har kontrakt med Southampton til 2016, og Southern Daily Echo skriver at det fortsatt ikke har kommet noen bekreftelse fra St Mary's om noen overgang for scouseren. Avisen tror heller ikke alt er i orden ennå. Men det er åpenbart at samtaler finner sted nå, og at Liverpool virker sikre på å få sin mann.

Lokalavisen skriver at Bristol Rovers fikk med en klausul da de solgte Lambert, som medfører at en del av overgangssummen vil tilfalle dem.

Liverpool er som kjent også ute etter Adam Lallana og Dejan Lovren fra samme klubb.