Lambert tror det snart løsner for Liverpool

Rickie Lambert ber supporterne om å vente til etter jul med å felle dommer over Liverpool.

– Vi har hatt vunnet noen kamper den siste måneden. Prestasjonene har vært brukbare, men jeg tror det blir enda bedre. Vi har stadig fremgang, sier Lambert til den engelske avisen Telegraph.

Les også: Jones kan få starte på Old Trafford

32-åringen retter skytset mot kritikerne som hevder at Liverpool underpresterer denne sesongen.

– Det er feil å tro at vi kunne fortsette på samme måte som forrige sesong med en helt ny backfirer og en helt ny angrepsrekke. Jeg har alltid sagt at man må vente til etter jul med å se det beste fra oss. Da har vi Daniel Sturridge tilbake. Når laget setter seg, kommer vi til å være en trussel for alle, sier Lambert.

Ber om mer tid

Angriperen trekker paralleller til dagens motstander Manchester United når han forklarer hvor raskt ting skifter i fotball. Forrige sesong skuffet de røde djevlene voldsomt, mens lagets nye manager Louis van Gaal nå begynner å få sving på sakene. Manchester-laget er på bronseplass i Premier League.

Les også: – Vet hvordan det føles

– Forrige sesong gjorde ikke United det så bra; denne sesongen gjør ikke vi det så bra. Det er lett å si at ting er som de alltid har vært, men jeg ville ikke ha dømt oss så raskt. Bare gi oss litt mer tid, vent til Sturridge er tilbake og de nye signeringene har fått tid til å tilpasse seg – så kan dere dømme oss. Jeg tror vi kommer til å begynne å vinne kamper, fortsetter Lambert, som selv kom fra Southampton i sommer.

Vil revansjere seg

Tirsdagens Champions League-exit mot Basel falt Liverpool-supporterne tungt for brystet. Lambert forteller at også spillergruppa var langt nede etter kampen som sendte sveitserne videre i Champions League og degraderte Liverpool til Europa League etter nyttår.

– Vi har det like vondt som fansen, og vi ønsker å revansjere oss. Det er ikke så mye vi kan si. Supporterne vil ikke høre på det uansett – det er prestasjonen mot Manchester United som betyr noe, sier han.

United har funnet formen etter en vanskelig sesongstart og har bare tapt én kamp siden september. Lambert gleder seg til å spille mot rivalen, og engelskmannen ser på kampen som en mulighet både for å blidgjøre supporterne og revansjere Champions League-nedturen mot Basel.

– Det er en stor kamp for fansen, som jeg alltid har pleid å se på tv. Intensiteten og atmosfæren gjør det til et fantastisk skue. Det er mye respekt mellom klubbene, men litt hat også – det er to gode lag som møtes. Jeg ser frem til det som definitivt er Premier Leagues største kamp i mine øyne, sier Lambert.

Tar selvkritikk

Sommerkjøpet fra Southampton har startet seks av Liverpools siste kamper og har vært fast på laget i Daniel Sturridge og Mario Balotellis skadefravær. 32-åringen er stort sett fornøyd med egen innsats i helrødt til nå, men tar selvkritikk for prestasjonen mot Basel på tirsdag.

– Jeg vil gjerne revansjere prestasjonen min på tirsdag. Jeg har følt at jeg har gjort det bra og bidratt, selv om jeg ikke spilte bra mot Basel. Spillet mitt handler ikke bare om å score, men også om å skape sjanser. Jeg kommer ikke til å la én dårlig kamp endre det. På søndag starter jeg med blanke ark.

Les også: Rodgers fornøyd med Lambert

Da Lambert skrev under for barndomsklubben i sommer, var ringen sluttet for Liverpool-supporteren. Spissen ble frigitt som 15-åring, og Lamberts retur til favorittklubben ble romantisert av mange.

– Alle klisjeene om å leve drømmen ble raskt tatt av dage, innrømmer Lambert. – Bare fordi jeg er Liverpool-fan, betyr det ikke at jeg er fornøyd med bare å være her og at det er fint å tape. Tankene om å leve drømmen forsvant raskt fra hodet mitt, og jeg håper det gjelder alle andre også, sier han.