Leter etter ny spiss

Seks sommersigneringer gir Brendan Rodgers betydelig større bredde i stallen, noe som var planen for sommervinduet. Men Liverpool-sjefen er ikke helt ferdig på markedet.

– Det er ingen tvil om at vi skal se hvor vi kan for å hente en ny angriper, avslører manageren.

Etter at overgangen til Queens Park Rangers-angriper Loïc Rémy bråstoppet på tampen av forrige uke, er det fortsatt uklart hvem Liverpool henter inn i angrepsrekken som følge av Luis Suárez-salget denne sommeren.

Klubben har riktignok kjøpt Divock Origi (19) fra Belgia, men angrepstalentet skal tilbringe den kommende sesongen på utlån hos franske Lille og spiller ikke Premier League-fotball før 2015/2016-sesongen.

Les også: – Origi har alt

– Det er en strålende signering for fotballklubben. Han er en som virkelig kunne hjulpet oss denne sesongen; han er 19 år gammel, han kan score mål og er sterk, sier Rodgers.

– Men vi visste at en del av avtalen var at han skulle dra tilbake til Lille på lån. Uansett er vi veldig fornøyde med å ha en ung spiller som potensielt kan bli en stjerne i løpet av årene som kommer.

Manageren forteller at overgangsplanene for sommervinduet ble lagt forrige sesong. Origi er nordirens sjette nykommer – etter Rickie Lambert, Adam Lallana, Emre Can, Lazar Markovic og Dejan Lovren – og mye tyder på at Anfield-klubben ennå ikke er mette.

– Det er en plan bak det vi gjør. Vi visste at vi måtte få en større dybde i stallen vår. Det var ett av målene for sommeren, sier han.

– Spillerne vi henter inn, er klare på hva slags roller de har. Vi ser også på dem som unge spillere med muligheten til å utvikle seg mye i fremtiden. Integreringen i troppen har gått veldig bra fordi vi har en herlig spillergruppe, og de gjør det alltid veldig enkelt for dem som kommer inn.

Med i fire turneringer

– Vi hadde åpenbart ikke den bredden i stallen som var nødvendig forrige sesong, og vi pekte ut denne sommeren til å hente inn en rekke spillere – med håp om at vi skulle være i Champions League.

Og fordi de røde skal spille i Europas gjeveste klubbmesterskap for første gang på fem år, har Liverpool fire turneringer – Premier League, Champions League, FA-cupen og ligacupen – i vente denne sesongen. Rodgers vil at laget skal hevde seg i alle sammen. Derfor er stallen tjukkere, forklarer manageren.

– Det vil gi oss muligheten til å utfordre overalt.