Lettet over at Suarez ikke gikk til PL-rival

Steven Gerrard er skuffet over at Luis Suarez har forlatt klubben, men lettet over at uruguayaneren ikke gikk til Arsenal. Utenlandske spillere drømmer ofte om å spille for Real Madrid og Barcelona.

- Jeg snakket med Suarez før han dro. Han var takknemlig overfor klubben for tiden de sto ved hans side, uttaler Steven Gerrard til Liverpool Echo.

- Hans drøm fra første dag han kom hit var å spille for Real Madrid eller Barcelona. I fjor sommer, da han var ute i kulden og trente på egen hånd, var det den samtalen jeg hadde med ham. Jeg sa: "Ikke dra til Arsenal".

- Arsenal for ha meg unnskyldt, men jeg sa at han var for god for Arsenal. Jeg sa: Hvis du scorer 30 mål for oss og vinner prisen som Årets spiller både fra PFA og journalistene" - jeg visste at han kom til å vinne dem - jeg sa til ham: "de vil komme etter deg igjen."

- Jeg har erfaring fra de klubbene selv. Jeg vet at dersom du spiller bra, vil de komme tilbake. Jeg syntes for hans egen del og for respekt overfor Liverpool-fansen at han måtte bli i minst ett år til.

- Jeg synes han fikk feil råd i fjor fra folk rundt ham, fra folk som sa: "Du trenger å spille i Champions League. Det spiller ingen rolle hvem det er for. Du må finne en ny klubb." Jeg tror Arsenal var de eneste som genuint ønsket å betale £40M+ for ham.

- Jeg ville ha blitt meget lei meg og skuffet over å ha sett Luis gå til Arsenal. Jeg er skuffet over å se ham dra nå, men jeg er glad på hans vegne at han fikk hva han ønsket og fortjente.

- Siden første dag har han vært fenomenal på trening hver dag og i kamper. Hans kone er fra Barcelona. Jeg tror ikke du kan bebreide en slik spiller. Han har jobbet så hardt for sin drøm.

- Du kan ikke gå i mot ham når han sier at han drar til Barcelona, men jeg ville ha blitt skuffet om han hadde gått til Arsenal.

- Mange synes kanskje at han burde ha gitt oss mer tid, men slik er det med mange utlendinger. Min store drøm var å spille for Liverpool. Utenlandske spilleres store drøm er å spille for Real Madrid eller Barcelona. Det er fakta.

- Jeg tror fortsatt vi kan bli involvert i tittelkampen. men jeg tror vi hadde vært favoritter med Luis Suarez.