LFC vurderer å gå til rettslige skritt mot FIFA

Både Liverpool FC og det uruguayanske fotballforbundet vurderer å gå til rettslige skritt mot FIFA etter utestengelsen av Luis Suarez fra all fotballaktivitet i fire måneder.

Suarez er i ferd med å fly hjem til Montevideo etter at FIFA kastet ham ut av det urugayanske landslagets hotell i Brasil.

Liverpool er ifølge Oliver Kay i The Times rasende over at Suarez er blitt utestengt fra alle former for fotballaktivitet i fire måneder. Anfield-klubben vil undersøke muligheten for en rettssak mot FIFA for å ha stengt Suarez ute fra klubbfotball i tillegg til landslagsfotball.

I Liverpool er man svært misfornøyde med at klubben blir straffet for noe som skjedde under en turnering i FIFA-regi. En turnering som klubben er blitt tvunget til å frigi Suarez for. De mener det er urimelig at noe som skjer i en slik turnering skal resultere i straff på klubbnivå.

Straffen til FIFA innebærer at Suarez verken kan trene, spille eller være tilstede på kamper.

The Times skriver at saken blir ytterligere komplisert av interesse fra Barcelona for spilleren. Denne interessen ser ikke ut til å ha avtatt på tross av suspensjonen fra FIFA.