Linkes til unge midtbanespillere

Overgangsvinduet stenger på fredag, og søndagsavisene tror Brendan Rodgers vil prøve å få inn en midtbanespiller før det stenger.

Med Lucas Leiva på skadelista til mars er Liverpools midtbane tynt besatt. Joe Allen er stadig skadeplaget, og det er lite dekning bak Steven Gerrard og Jordan Henderson.

 

Alan Nixon i Sunday People hevder at Rodgers nå vil bruke £12 millioner på 19 år gamle Saul Niguez. Den spanske U21-landslagspilleren eies av Atletico Madrid, men er denne sesongen utlånt til Rayo Vallecano. Nixon skal ha det til at Liverpools manager allerede har vært i samtaler med spillerens far og agent om en overgang til Merseyside.

 

Avisen skriver videre at Liverpool vil ta en avgjørelse etter å ha sendt folk til å se kveldens oppgjør mellom Rayo Vallecano og Atletico Madrid, hvor Niguez altså spiller mot klubben han eies av. Midtbanespilleren skal ha en utkjøpsklausul på £20 millioner i sin kontrakt, men Liverpool håper at han vil være tilgjengelig for mindre. Spilleren skal være innstilt på at han ønsker en overgang før overgangsvinduet stenger.

 

 

Duncan Castles i Sunday Times skriver at Liverpool er interessert i å kjøpe Andre Gomes fra Benfica. Ifølge Castles krever Benfica £12,4 millioner for den 20 år gamle midtbanespilleren, som har fått begrenset med spilletid denne sesongen på grunn av den gode sesongen til Nemanja Matic, som gikk til Chelsea for store penger tidligere i dette overgangsvinduet.

 

20-åringen har så langt ikke debutert for det portugisiske landslaget, men ble kalt opp i troppen til en privatlandskamp mot Ecuador i februar i fjor. Tom Kundert i PortuGOAL skriver at "superagenten" Jorge Mendes, som har spillere som Falcao, Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho i stallen, skal ha kjøpt eierrettighetene til spileren for €15 millioner - noe som kan gjøre en avtale enda mer komplisert, og lignende den da Liverpool kjøpte Javier Mascherano fra MSI i 2008. Kundert skriver videre at agent Mendes forventer å selge Gomes videre allerede nå i januar, og avisen Bola nevner Manchester City som en mulig klubb.

 

Jan Hagen følger portugisisk fotball tett, og omtaler også spekulasjonene i Sunday Times:

 

"For meg er €15 millioner for en 20-åring som ikke spiller fast galskap. Gomes er veldig talentfull, men har ikke bevist noe på et høyt nivå. Konklusjonen er at Andre Gomes ikke er LFC-materiale (enda). €15 millioner er for mye, og det er for tidlig å dra utenlands. Han må vise seg frem i SL Benfica først. Og nei - Andre Gomes er ikke en defensiv midtbanespiller," twitrer Hagen.

 

 

 

Charles Perrin i Daily Express linker Liverpool til Bayern Munchens Xherdan Shaqiri etter at de røde ser ut til å ha mistet Mohamed Salah.

 

22-åringen har fått begrenset med muligheter i Bayern, og står bak spillere som Arjen Robben og Franck Ribery i køen. Han har scoret tre mål på 17 kamper under Pep Guardiola denne sesongen, og det rapporteres at han vil være tilgjengelig for £17 millioner.

 

Karl-Heinz Rummenigge benektet i sommer at noen hadde vist interesse for spilleren.

 

- Ingen har ringt om Shaqiri, og akkurat nå er det ingen planer om å selge. Treneren er veldig fornøyd med ham, og jeg tror vi vil gå inn til sesongen med den troppen vi har, sa Rummenigge den gang. Som Salah, har også Shaqiri en fortid i Basel hvor han fikk vist seg frem i Champions League.

 

 

Sports Direct News rapporterer at Liverpool viser interesse for Napoli sin midtbanespiller Gokhan Inler - men Rafael Benítez skal være lite villig til å høre på bud for 29-åringen.

 

Liverpool, AC Milan og Fiorentina følger ifølge InsideFutbol situasjonen rundt Jeremy Menez. Le Parisien hevder at han ikke vil få fornyet kontrakt, og skriver at hovedstadsklubben gjerne ønsker å bli kvitt spilleren allerede nå i januar. 26-åringen skal ønske seg fast førstelagsfotball frem mot fotball-VM.