Liverpool ber om £75M for Suarez

Samtalene mellom Liverpool og Barcelona om en overgang for Luis Suarez blir beskrevet som «fruktbare» fra Liverpool-hold.

Liverpool Echo forstår det slik at samtalene gikk for seg i en vennlig atmosfære, og lokalavisen skriver at ytterligere samtaler mellom klubbene vil finne sted i løpet av den kommende uken.

Echo mener at Suarez i løpet av dagen er kommet et steg nærmere en overgang til Barcelona, i det som potensielt blir en overgang verdt £75M.

Barcelona åpnet forhandlingene med et bud på rundt £60M, men dette var langt under de £75M som Liverpool krever. Echo skriver imidlertid at det virker mer og mer sannsynlig at partene kommer til enighet.

- Samtalene var fruktbare, med fornuftige forventninger på begge sider, siteres en Anfield-kilde av lokalavisen.

- Nye samtaler vil finne sted når tiden er moden for det. Ingenting er avgjort ennå, legger kilden til.

Liverpools daglige leder Ian Ayre skal under samtalene ha minnet Barcelona om at Suarez har kontrakt med Liverpool til 2018, og gjorde det helt klart at uruguayaneren vil bli solgt på Liverpools vilkår.

Echo skriver at Liverpool var beredt til å beholde Suarez på tross av suspensjonen fra all fotballaktivitet i fire måneder, og Anfield-klubben hadde også planer om å gi ham hjelp etter den skammelige hendelsen i VM. Men Barcelonas interesse og spillerens ønske om en overgang til Barca, har ført til at Anfield-klubben motvillig har gått med på å starte forhandlinger med katalanerne. Dette fordi Suarez ønsket å dra nytte av utkjøpsklausulen i den lukrative kontrakten han har med Liverpool.

Brendan Rodgers ønsker å unngå at dette blir en transfersaga som drar i langdrag. Han vil ikke at Suarez-overgangen skal virke forstyrrende inn på Liverpools forberedelser til den nye sesongen.

Under samtalene i London i dag informerte Liverpool Barca-ledelsen, med direktør for fotballledelse Raul Sanllehi i spissen, at de vil akseptere en betaling bestående av Alexis Sanchez verdsatt til £30M + £45M i penger.

Echo forstår det imidlertid slik at en Suarez-overgang ikke vil bli veltet av at Sanchez ikke skulle ønske å komme til Liverpool. Chileneren vurderer nå sine alternativer, og rapporter fra Spania tyder på at han foretrekker en overgang til Arsenal.

Echo skriver at Liverpool vil akseptere at hele overgangssummen betales med penger. Rodgers vil da få et solid transferbudsjett i sommer.

The Guardian hevder at Barcelonas åpningsbud i dag var på £70M. Altså £10M mer enn Echo opererer med. Andy Hunter i The Guardian skriver at Liverpool ber om £80M, noe som altså er £5M mer enn Echo melder om.