Liverpool med £20M-bud på Lovren

Liverpool har lagt inn et bud på £20M, men Southampton nekter likevel å selge midtstopperen Dejan Lovren til Anfield-klubben.

Liverpool Echo melder at Liverpool FC har tilbudt Southampton £20M for Dejan Lovren. Men budet har bare blitt møtt med en kald skulder på sørkysten.

Kroaten er Brendan Rodgers sitt fremste defensive transfermål i sommer, ifølge Echo. Spilleren selv skal være desperat etter å havne i samme klubb som sine tidligere lagkamerater, Rickie Lambert og Adam Lallana.

Lovren har gått til det skritt å legge inn en formell transfersøknad, og mener han har en gentlemansavtale med Southampton om at han kan forlate klubben i sommer dersom en annen klubb byr £20M for hans tjenester.

Men selv om Liverpool nå har matchet dette beløpet, nekter altså Southampton å gjøre forretninger med Liverpool, da de ønsker bedre betalt for forsvarsspilleren.

Lovren skal være forbannet over at Southampton har gått tilbake på sin lovnad, og står klar til å streike for å tvinge igjennom sin drømmeovergang.

24-åringen er for tiden på ferie etter at Kroatia røk ut av VM i Brasil. Han skal etter planen begynne preseason-trening med Southampton den 21.juli, men akter nå å utebli fra treningsfeltet i protest mot at The Saints ikke lar ham gå til Liverpool. Dette trass i at han er blitt advart av Southampton om at han vil få en heftig bot om han ikke møter opp som avtalt.

Lovren ønsker å spille Champions League-fotball med Liverpool neste sesong, og Brendan Rodgers er en stor beundrer av hans kvaliteter. Liverpool-manageren mener at Lovrens lederegenskaper vil sørge for et gjerrigere Liverpool-forsvar neste sesong.

Kroaten er bare 13 måneder inne i en fireårskontrakt med Southampton. Han kom fra Lyon for £8.5M i juni i fjor.

Dersom Liverpool får fatt i Lovren, tror Echo at det øker sjansene for at Daniel Agger blir solgt i sommer. Dansken vil være tilbake i Liverpool for å begynne preseason-trening neste mandag, men hans fremtid i klubben er usikker ifølge lokalavisen. Echo tror at Liverpool vil kreve £12M for dansken.

Liverpool håper fortsatt å få kjøpt Benfica-vingen Lazar Markovic for £25M og Divock Origi for £6M, samtidig som spissen lånes tilbake til Lille for neste sesong.

Rodgers ønsker også å hente inn en venstreback. Sevilla hevder at Alberto Moreno blir hos dem, etter at Liverpool nektet å bla opp £20M. De røde har imidlertid ikke gitt helt opp jakten på spanjolen, og kan ifølge Echo starte nye forhandlinger i ukene som kommer i håp om at klubbene kan komme til enighet likevel.