Liverpool signerte 28 nye spillere i går

Liverpool signerte 28 nye spillere i går, da det årlige U9-inntaket fant sted på Anfield med Brendan Rodgers tilstede.

Liverpools akademispeidere tråler det nordvestlige England hvert eneste år i jakten på den neste Steven Gerrard. I går skrev Liverpool kontrakt med hele 28 åtteåringer på en gang.

- Tradisjonene i denne store klubben har alltid dreid seg om unge spillere, og man kan se at vi har mange unge spillere i førstelagstroppen også. Noen av disse har kommet opp fra vårt eget akademi, og er egenproduserte spillere, konstaterer Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Dette er store dager. For foreldrene og barna er det deres første steg i en stor klubb som Liverpool, og forhåpentligvis er dette en dag de vil se tilbake på med glede og aldri glemme.

- Foreldrene kan være veldig stolte av barna sine. Jeg vet hvordan dette er, for jeg har hatt en sønn som har spilt på alle alderstrinn, så jeg vet hvor mye man må ofre og alt det harde arbeidet som ligger å bringe sønnen din på trening. I denne alderen er det viktig at foreldrene støtter og hjelper barna.

- De får nå lønn for strevet, og forhåpentligvis kan de nyte opplevelsen og hva Liverpol handler om. Disse barna og foreldrene blir nå en del av Liverpool-familien, og vi skal ta vare på dem.

- Disse barna kommer ikke til hvilken som helst klubb. De kommer til en klubb som nå skal spille i Champions League. De kommer til en av de største fotballklubbene i verden.

- De har selvsagt en lang vei å gå, om de skal spille for førstelaget. Men de kan ha håp om det, for vi fokuserer på unge talenter og å bringe opp spillere fra eget akademi. Forhåpentligvis kan noen av disse barna gå hele veien.

- De vil bli godt tatt vare på av klubben, og dersom de får en god utvikling og har litt hell på veien, kan de en dag kanskje få trene på Melwood og spille for førstelaget.

Ian Barrigan, som er leder for den lokale rekrutteringen ved akademiet, beskriver gårsdagen som en strålende dag.

- Dette var en strålende dag for barna. Flere av guttene har allerede vært i klubben i tre eller fire år. At de nå får skrive under papirer som binder dem til klubben var en stor belønning for dem og deres stolte foreldre, sier Barrigan.

- Det var også strålende at Brendan Rodgers kunne være her, for alle spillere som skriver under for denne klubben skriver også under for manageren, uansett alder. Dette viser hvilken tillit Brendan har til akademiet, og det er helt fantastisk.