To flotte scoringer av Harry Wilson og Will Marsh sørget for en velfortjent hjemmeseier på akademiet i Kirkby.

Liverpool: Firth, Hart, Polgar, Whelan, Travis; Brimmel, Chirivella; Kent, Wilson, Canos; Marsh (Maxwell 86).
Reserver: Wheelan, Nicholas, Lewis, Johnson

Stoke: Kurasik, Banks, Vassell (Yao 46), Edwards, Renee-Pringle, Roberts, Jarvis, Douglas (Shepard 79), Coban, Weston-Hayles, N'Goy

5.min:
Wilson slår en stikker fra sin "nummer 10 rolle" til Marsh, men spissen sklir litt da han skal avslutte fra omtrent straffemerket og avslutningen går utenfor.

20.min: Ryan Kent skaffer seg plass 20 meter fra mål etter en tofotsfinte, men får ikke noe klem på markkryperen som går en liten meter utenfor.

29.min: Kombinasjon Marsh, Kent og Wilson gjør at sistnevnte kommer alene med keeper, men sisteskansen til Stoke gjør en god redning. Returen setter så Marsh i stolpen. Utrolig at Liverpool ikke scoret der.

33.min: Canos slår dypt fra høyre, Wilson når ballen inne i feltet men greier ikke å holde ballen under tverrliggeren når han må strekke seg og avslutte på direkten.

38min: Canos til Marsh, til Wilson, og på blank goal får ikke Harry ballen forbi keeper. God redning, men Liverpool skulle ha tatt ledelsen på nok en kjempesjanse.

Pause: Liverpool har tatt over mer og mer og burde ha ledet ved pause. Stoke har noen bra spillere fremover på banen, men Liverpools midtstoppere Polgar og Whelan har greid seg bra og gjestene har stort sett måttet nøye seg med noen cornere. Hos Liverpool truer de fire fremste i Kent, Canos, Wilson og Marsh hele tiden med god fart, teknikk og kombinasjonsspill, men når sjansene har kommet har man ikke greid å ta vare på dem. Bra 1.omgang av Liverpool U18, men de må bli mer effektive.

46.min:
Yao inn for Vassell hos Stoke.

53.min: Wilson til Kent, som prøver seg fra hjørnet av 16-meteren, men en meter utenfor bortre stolpe. Liverpool fortsetter å ha overtaket i Kirkby.

58.min: 1-0 WILSON: Herlig kombinasjonsspill rundt og i straffefeltet ender med at Ryan Kent spiller fram sin kompis Harry Wilson, og denne gangen kan nesten ikke waliseren misse fra fem meter.

74.min: Will Marsh snapper opp en ball, avslutter fra 16-meter men keeper gjør igjen en god redning. Han greier også å få tak i sin egen retur rett foran føttene på Canos.

76.min: Spanjolene Chirivella og Canos kombinerer, sistnevnte slår flatt mot bortre stolpe og Kent avslutter hardt på direkten. Igjen redder bortelagets suverent beste spiller, keeperen Kurasik.

78min: Etter at Liverpool har dominert i 2.omgang, scorer spissen N'Goy nesten to ganger for Stoke i løpet av noen sekunder. Først sender han ballen hardt forbi Firth, men Travis gjør en utrolig klarering på streken, i neste fase er det keeper som redder et skudd som blir fyrt av inne i feltet.

79.min: Shepard inn for Douglas for Stoke.

83.min: 2-0 MARSH: Kent spiller fram Marsh, spissen vender opp ved kanten av 16-meteren og sender et nydelig skudd opp i motsatt kryss.

86.min: Marsh ut for Liverpool etter en god kamp, lokale Wade Maxwell kommer inn.

87min: Innbytter Shepard får stå og lade fra omtrent straffemerket for gjestene, men sender ballen over tverrliggeren.

Slutt: Vi tror trener Neil Critchley vil være godt fornøyd med denne kampen. Liverpools spennende offensive spillere skapte mange sjanser, selv om effektiviteten kunne vært bedre. En god keeper hos motstanderne bidro også til det. Når en fikk hull på byllen var det gjennom to perler av noen scoringer. Stoke kunne straffet dem gjennom et par store sjanser  midtveis i 2.omgang, men denne gang greide man å holde nullen. Ryan Kent og Harry Wilson var sentrale fremover, og Will Marsh som kom inn for Jerome Sinclair var også god på topp. I forsvaret synes vi midtstopper Corey Whelan var den beste.