Liverpool U18 - Sunderland U18 1-0

En sen scoring fra Adam Phillips sikret Liverpool seieren i en jevn kamp på akademiet i Kirkby.

Liverpools lag: Fulton, Brewitt, Cleary, Hart, Roberts, Phillips, O’Hanlon, Trickett-Smith (Chirivella 60), Wilson (Randall 80), Ojo, Kent (Marsh 67). Res:Firth, Maguire.

Sunderland: Stryjek, Smith (Wright 77), Greenwood, Ledger, Thomas Robson, Nelson, Josh Robson, Pybus, Eaton Robson

8.min - Liverpools første sjanse kommer etter en corner fra Ryan Kent, men Daniel Trickett-Smith får ikke ordentlig kontakt med headingen ved nærmeste stolpe. To minutter senere kontrer Liverpool og Seyi Ojo spiller fram til Kent, men keeper redder skuddet fra 16 meter. Sunderland har også hatt et par muligheter i en så langt jevn kamp i regnet og vinden i Kirkby.

27.min - Harry Wilson må ha litt behandling etter ha blitt felt av Thomas Robson hos Sunderland, som får se det gule kortet.

29.min - Sunderland har sin største sjanse da spissen får skudd uhindret sentralt fra like innenfor straffefeltet, men Fulton gjør en god redning i full strekk.

31.min - Liverpool får frispark like utenfor 16-meteren. Trickett-Smith triller ballen til Adam Philipps som skyter like utenfor.

38.min - Sunderland og Gooch frempå med en skudd, men igjen er Ryan Fulton pent nede og redder

Pauserapport: En jevn og ikke alt for sjanserik omgang i det kraftige regnværet på akademiet. Hurtigheten til Wilson, Kent og Ojo har skapt en del problemer for Sunderland, men ofte har de blitt meid ned før de røde kom til muligheter og dommeren kunne ha tatt fram flere gule kort en det ene han har produsert. Gjestene har også truet fremover noen ganger og Ryan Fulton har spilt bra mellom stengene.

59.min - Harry Wilson prøver å skru ballen bort i det lengste hjørnet fra kanten av straffefeltet, keeper gir en liten retur men Trickett-Smith når ikke helt fram.

60.min - Pedro Chirivella tilbake etter skade og kommer inn for Trickett-Smith.

67.min - Will Marsh inn for Ryan Kent. Kent har vært en av Liverpools beste spillere etter vår mening, men trener Neil Critchley har kanskje allerede begynt å tenke på onsdagens kamp i juniorcupen?

76.min - Livlige Harry Wilson blir felt for n'te gang, den unge waliseren tar selv frisparket i god posisjon sentralt fra 17 meter, men høyt over.

77.min - Wright inn for Smith hos Sunderland.

80.min - Randall inn for Wilson hos Liverpool.

89.min: 1-0 ADAM PHILLIPS - Etter et frispark slår Seyi Ojo motsatt til O'Hanlon på venstrekanten. Hans lave cross blir stupheadet inn av Adam Phillips ved første stolpe.

90+3.min
- Spillerne til Sunderland hevder ballen har vært inne, etter en innspurt fra gjestene, men dommeren vinker spillet videre.

Sluttrapport: Kampen så ut til å bli en målløs affære, da Adam Phillips etter 89 minutter headet inn seiersmålet ved første stolpe etter forarbeid av Seyi Ojo og Alex O'Hanlon. Det er "mot normalt" for juniorene denne sesongen, som har rotet bort mange poeng med baklengsmål i sluttminuttene. I en jevn kamp hadde også Sunderland et forsøk dypt på overtid, og hvis ikke ballen var over streken må det ha vært veldig nære, men dommeren godkjente ikke noe mål. Sunderland hadde et lite overtak før pause, Liverpool i de siste 45 minuttene, men det ble mye nesten. Spesielt for hjemmelaget som med sine hurtige og tekniske spillere kom fint fram til 16-meteren, men sjelden lenger. Gjestene var mer direkte og hadde nok totalt flere gode sjanser i løpet av kampen. Mot slutten valgte også trener Neil Critchley å spare spillere som Trickett-Smith, Kent og Wilson med tanke på onsdagens kamp i juniorcupen.