Liverpools økonomi under lupen

Med deltakelse i Champions League vil Liverpool bli vurdert under Financial Fair Play og kan risikere at prispenger blir holdt tilbake i påvente av undersøkelser. LFC tar situasjonen med ro.

Siden Liverpool FC denne sesongen er tilbake i Champions League vil deres økonomi bli vurdert av UEFA med henhold til Financial Fair Play.

Dersom Liverpool er en av klubbene som vurderes som en «risiko» for å ha brutt de finansielle reglene til UEFA vil prispengene klubben får for å være med i gruppespillet bli holdt tilbake. Dette er et beløp i underkant av £7M.

I fjor ble 76 klubber spurt om å levere utvidet informasjon, hvorav ni av disse ble utsatt for sanksjoner. De to foregående regnskapsårene i Liverpool har vist tap på til sammen £90M og man antar at de røde sammen med for eksempel Monaco, Roma og Inter er klubber man ser nøye på.

FSG, Liverpools amerikanske eiere, har hele tiden vært veldig klar på at man ikke bare ønsker å følge reglene til UEFA når det gjelder FFP, men at man oppmuntrer sterkt til at dette blir håndhevet.

Ifølge Liverpool Echo er Liverpool "veldig avslappet" angående antydningene om at opp mot £7M i prispenger kan bli holdt tilbake.