Lucas ber om tålmodighet

Lucas Leiva (27) kjenner seg igjen i situasjonen til Liverpools unge nykommere.

I 2007 kom 20-årige Lucas Leiva til Liverpool fra brasilianske Grêmio. Nå kjenner han seg igjen i situasjonen til mange av Anfield-klubbens unge og ferske sommerinnkjøp.

– De fleste som har kommet inn er unge spillere. Jeg brukte en stund på å tilpasse meg, og derfor liker jeg ikke å bedømme en ung spiller som kommer til et nytt land, sier Lucas til Premier League Productions.

Brasilianeren ble selv kastet inn i konkurranse med etablerte stjerner som Steven Gerrard, Xabi Alonso, Javier Mascherano og Mohamed Sissoko da han kom til Anfield. Lucas sier at den dårlige sesongstarten Liverpool opplever, gjør overgangen til engelsk fotball enda vanskeligere for nyinnkjøpte unggutter som Emre Can (20), Alberto Moreno (22), Javier Manquillo (20) og Lazar Markovic (20).

– Det er viktig å huske på at de er her fordi de er gode spillere med stort potensial. De blir bedre, og etter hvert kommer de også til å forstå hvordan klubben fungerer. Jeg er helt sikker på at de kommer til å levere.

Lucas ser allerede tegn til at flere av importene har begynt å tilpasse seg livet på Anfield. Midtbaneankeret råder Liverpool-fansen til å være tålmodige med nykommerne, som han spår at snart slår ut i full blomst.

– Det er best å gi dem tid. Noen ganger ønsker folk at de skal prestere umiddelbart, men det beste er å la dem slippe ned skuldrene og spille. Da får de muligheten til å heve spillet sitt, avslutter Lucas.