Maksstraff for biting: 2 år

Dersom FIFA finner Luis Suárez skyldig i biting, kan de straffe ham med en karantene på hele 24 måneder. Forbundet bekrefter at de skal se nærmere på episdoen.

FIFA-straffer er gjeldende i alle turneringer i hele verden, ifølge TV 2, noe som betyr at Premier League-toppscoreren også risikerer å bli utestengt når den engelske ligafotballen sparkes i gang i august.

Suárez fikk en karantene på ti kamper av FA da han bet Chelseas Branislav Ivanovic i armen på Anfield i fjor, mens det nederlandske forbundet ga angriperen syv kamper for et bitt i Ajax-drakt i 2010.

– Suárez bet meg, og dommeren så det, men så handler det om å ha motet til å ta avgjørelser, sier Giorgio Chiellini til Sky Italia.

Les også: Suárez bet igjen

Italia-midtstopperen måtte sjokkert innse at Suárez hogget til bare minutter før Uruguay gikk opp i ledelsen. Liverpools stjernespiss etterlot seg et tydelig bitemerke i skulderen til den italienske forsvareren, som håper FIFA tar opp saken i etterkant.

– Vi får se om de er tøffe nok til å bruke TV-bildene for å utestenge ham.

FIFA-president Sepp Blatter skrev i februar om hvordan videobevis kan bidra veldig mye i kampen om «fair play», og nå vil de trolig bruke det til å straffe uruguayaneren i etterkant.

Mener dommeren avgjorde kampen

Men en straff i etterkant kommer for sent for Italia, som røk ut av VM-sluttspillet etter nederlaget. Tidligere i kampen fikk også Italia-spiller Claudio Marchisio et strengt rødt kort for stempling. Chiellini er utvetydelig når han mener at dommeren ødela kampen for italienerne.

– Marchisios røde kort og Suárez-kortet som uteble, avgjorde kampen. Mens det var elleve mot elleve, var Uruguay aldri farlige, sier Juventus-stopperen.

Nå får Suárez kritikk fra omtrent alle kanter, og han latterliggjøres på sosiale medier:

* «Spiser ikke Suárez før kamper?»
* «Hvordan kommer han til å gi engelsk media skylden nå?»
* «Hat-trick i biting for Suárez!»

Tidligere Liverpool-spiss Michael Owen skriver at han er «skikkelig skuffet» over oppførselen til den søramerikanske målmaskinen, som er godt kjent med å være straffet og uthengt for biting fra tidligere episoder.

– Jeg er skikkelig skuffet. Han er den spilleren jeg liker best å se på, men han klarer åpenbart ikke å kontrollere seg selv, skriver Owen på Twitter.

Suárez har nettet 82 ganger på 133 kamper for Liverpool siden overgangen fra Ajax.

Ønsker du at Liverpool FC skal beholde Luis Suárez etter nok en bitehendelse? Stem i KopVote på forsiden av Liverpool.no!