Mål og assist av Ibe

Jordon Ibe sørget for at «Boxing Day» ble en skikkelig festdag for Derby-supporterne. Tap for både Sebastián Coates og Andre Wisdom, og nytt innhopp for Oussama Assaidi.

Allerede i det niende spilleminutt dunket Jordon Ibe gjestene i ledelsen mot Birmingham. Den 19-årige leiesoldaten Han fikk ballen på venstresiden av sekstenmeteren, utfordret to Birmingham-spillere, kjempet seg forbi dem og smalt ballen høyt i det nærmeste hjørnet fra kloss hold.

Tenåringen stod også for den målgivende pasningen da Craig Forsyth scoret i andre omgang. Tidligere i kampen hadde Chris Martin doblet ledelsen, og på tampen av kampen fastsatte Johnny Russel sluttresultatet til 4–0 på St. Andrew’s Stadium. Ibe spilte hele kampen for de hvitkledde.

Saken fortsetter under bildet.

Great result today, the team was superb. Happy to get on the score sheet and 1 assist.. We're climbing back up. #DCFC

Et bilde publisert av Jordon Ashley Ibe (@jordon_ibe)

I tillegg fikk samtidig Oussama Assaidi noen minutter på banen i Liverpool. Bojan Krkic ble Stokes matchvinner mot Everton på bortebane etter å ha sendt pottemakerne foran fra straffemerket i første omgang. Assaidi ble byttet inn i det 77. minutt.

João Carlos Teixeira var ikke i kamptroppen da Brighton spilte 2–2 mot Reading på hjemmebane. Andre Wisdom spilte hele kampen da Manchester City slo West Bromwich på The Hawthorns. Fernando, Yaya Touré og David Silva ga de lyseblå en tremålsledelse til pause, før Brown Ideye satte inn et trøstemål i sluttminuttene av andre omgang.

1–3 ble det også for Sebastián Coates og Sunderland, som tapte etter å ha tatt ledelsen ved Adam Johnson før minuttet var passert på Stadium of Light. Gastón Ramírez utliknet for Hull etter halvtimen, mens James Chester stanget bortelaget i føringen seks minutter etter sidebyttet. Nikica Jelavic skjøt Hull opp i 3–1 noen sekunder før overtiden var omme.