Mario har gitt svar

Det engelske fotballforbundet (FA) ga Mario Balotelli frist til å svare på Instagram-posten innen klokka 19 fredag kveld. Liverpool Echo opplyser om at spissen har levert svaret.

Den italienske landslagsangriperen havnet i søkelyset da han mandag kveld publiserte et innlegg på Instagram-brukeren sin. Det var et bilde av spillfiguren Super Mario med overskriften «Ikke vær en rasist» – etterfulgt av:

«Vær som Mario. Han er en italiensk rørlegger som er skapt av japanske folk, som snakker engelsk og ser ut som en meksikaner.» Nederst på bildet stod det samtidig: «… hopper som en svart mann og plukker mynter som en jøde.»

Balotelli valgte å slette bildet umiddelbart etter noen kritiske svar på Instagram og Twitter, men responderte tilbake ved å fortelle at moren hans er jødisk, og at han «vet» kritikerne vil fortsette å trykke ham ned selv om han begynner å score mål når han kommer tilbake fra skade.

Les også: Ute mot Sunderland også

En talsmann fra Liverpool sa samme kveld at klubben var klar over hva som var lagt ut, og at de ville prate med ham om saken. Simon Johnson, leder av «Jewish Leadership Council» og tidligere medlem i FA, gjorde det klart at de ville ta det videre til fotballforbundet.

FA startet umiddelbart en etterforskning av saken. Spilleren ba selv om unnskyldning via sosiale medier den påfølgende dagen, og han ble bedt om å komme med en forklaring overfor FA innen fredagskvelden. Nå har Balotelli altså svart.

Dermed venter han og Liverpool på ny reaksjon fra fotballforbundet. Hvis de finner ham skyldig i rasisme eller antisemittisme, risikerer han en straff på minimum fem kamper.