Meget godt fornøyd med debutantene

Brendan Rodgers var meget godt fornøyd med de to debutantene i forsvaret, Javier Manquillo og Dejan Lovren, etter solide 4-0 over Borussia Dortmund på Anfield. Manquillo er tildelt trøye nummer 19.

«Perfekt» og «enestående» var ordene Rodgers benyttet når han skulle beskrive sine to debutanter. De to forsvarerne imponerte stort i sin første opptreden på Anfield. Lovren noterte seg sågar på scoringslisten, med et kontant hodestøt på en Gerrard-corner.

- Jeg er meget godt fornøyd med alle de nye spillerne. De har kommet inn som en del av vår strategi, og er de spillertypene som vi ønsket oss, forklarte manageren til Liverpoolfc.com etter Dortmund-matchen.

- Når det gjelder de to nye som spilte i dag, så var Dejan perfekt. Han er spilleren jeg har vært på jakt etter siden Jamie Carragher forlot oss. Han er en veldig dominerende midtstopper.

- Han angriper ballen, og leser spillet utrolig bra. Du kan se hans lederegenskaper i måten han snakker og leder den bakre fireren på. Du kunne også se hvor gode pasninger han slår på begge sider, både med venstre fot og høyre fot. Hans pasning til Phillippe Coutinho i forkant av den første scoringen ble utført med venstre, og han skaper også rom for seg selv på corneren til å gi oss et mål.

- Akkurat som han viste oss i fjor, er han dominerende i lufta i motstanderens straffefelt, og angriper ballen. Jeg syntes han var utmerket.

- Unge Javier Manquillo var enestående. I en alder av 20 spilte han sin første kamp på Anfield etter bare noen dager i klubben. Hans fysiske form var meget god.

- Han er den type sideback jeg liker. Han kan markere folk tett, hindre innlegg og forsvare seg godt, men han har også energi til å angripe og bli med fremover. Han var veldig, veldig god.

- Noe av det jeg var mest fornøyd med i dag var at jeg kunne gjøre endringer underveis, sette inn spillere og fortsatt føle at vi var sterke. Det har ikke vært tilfelle tidligere i min tid her, for vi har manglet dybde i troppen. Men i dag følte jeg at jeg kunne gjøre endringer og beholde initiativet i kampen og kvalitet på mannskapet, noe som er veldig viktig.

- Vi får kanskje inn en spiller eller to til, så innen utgangen av august har vi forhåpentligvis en god nok dybde i troppen til å være tittelutfordrere.

- Jeg er henrykt over spillet vårt. Borussia Dortmund har vært et av de ledende lagene i europeisk fotball de siste tre-fire sesongene. De har en identitet. Men jeg syntes vi var strålende i dag. Dette var en flott avslutning på hva som har vært en veldig god preseason for oss.

- Du kunne se identiteten til vårt lag, som vi har bygd opp over de par siste sesongene. Du kunne se lidenskapen og hvordan spillerne ofret seg, og du kunne se kvaliteten vi besitter.

- Vi gjorde fire veldig fine mål, og kunne kanskje hatt noen til også. Vi vil være klare. Vi skal spille en kamp bak lukkede dører den kommende uken, og så ser vi frem til neste helg. Vi vil være klare, og ser frem til ligaåpningen.