Mine anbefalinger

Hver uke får supporterklubben henvendelser fra supportere som skal til fantastiske Liverpool, og lurer på om vi har steder vi kan anbefale. Nestemann til å komme med sine favoritter er Thomas Bergheim.

Thomas Bergheim har sin egen spalte i The Kopite, og har vært reiseleder i mange år. Dette er hans favorittsteder i byen.

 

Piccolino
- Dette er et sted du blir tatt godt imot på; og du vil trives umiddelbart. Piccolino ligger 50 meter fra Mathew Street og Hard Days Night Hotel, altså i hjertet av Liverpool. Staben består av dyktige, blide og effektive folk og holder et høyt tempo. Jeg lar meg imponere av stå-på-viljen overfor publikum. Maten er utsøkt og servicen likeså. Her serveres middelhavsmat, biffer, gode viner og flere sorter øl. Piccolino er et travelt, intimt og stemningsfylt sted, særlig på fredager og lørdager. Da lønner det seg å bestille bord på forhånd. Annen etasje egner seg godt for større selskaper.

 

Amalia
- Dette er en perle ikke langt fra Hotel Novotel. Her serveres god italiensk mat og spesialiteter fra bl a Sardinia. Den har et flott vinutvalg og godt øl av andre typer enn du får «overalt» ellers. Betjeningen er uformell, hyggelig og effektiv på en måte som gjør at du raskt føler deg hjemme. Atmosfæren passer godt for mindre selskaper, og lydnivået er som regel mer behagelig enn på mange andre steder. Amalia har også en «spisekonkurranse» for de riktig sultne. Stikk innom og ta utfordringen med å spise mye mat!

 

Restaurant Bar & Grill

- Bar & Grill ligger svært sentralt i Liverpool sentrum, i likhet med sin søsterrestaurant Piccolino. Bar & Grill er nok hakket mer «posh», og er et sted hvor man kan treffe både fotballspillere, businessfolk, modeller og andre i byens «eliteserie». Men betjeningen er likevel både vennlige, uhøytidelige, raske og kunnskapsrike. Stedet har en stor bar plassert sentralt, med spisemuligheter, også for større grupper, på begge sider. Maten er meget god og vinutvalget utmerket. Også her føler du deg meget velkommen, og du bør bestille bord på forhånd til fredag og lørdag kveld.

 

Fazenda
- Konseptet er at du betaler en fast pris og deretter spiser så mye du vil. Du får et kort med en rød og en grønn side. Viser du den grønne til betjeningen, kommer de og kutter nye stykker kjøtt til deg. De har et stort utvalg av ulike kjøttsorter. Salatbuffet hører med. Spisestedet har en flott atmosfære i et

stilig lokale uten at det virker snobbete. Dette er et annerledes og relativt nytt tilbud i Liverpool. Her spiser du godt, drikker godt og opplevelsen er god og ganske unik. Betjeningen er rask og serviceinnstilt.

Godt pubutvalg

Som bereist til Liverpool siden sitt første besøk for snart 38 år siden har Thomas god oversikt over pubene i byen. Dette er hans favoritter.

 

The Exchange Bar, 1 Old Hall Street  

- Meget god atmosfære i The Business Area. Den ligger i samme gate som Radisson Blu, like bak Town Hall. Innehaver Richard Owen, en venn av meg. Han er en gentleman på 79 som er opptatt av linken Norge-Merseyside.

 

The Dispensary, Renshaw Street

- Herlig sted, særlig etter Liverpools kamper. "Pub of the Year" flere ganger. Uformelt og artig sted.

 

Ship and Mitre, Dale Street

- Et sted med massevis av ulike ølsorter som bør prøves. Også valgt til Pub of the Year. Et sted for ølhunder.

 

Lady of Mann, Dale Street (Bak Thomas Rigbys)

- Trivelig pub som ligger litt tilbaketrukket fra gata, men svært sentralt. Fin atmosfære.

 

Dr Duncans, St Johns Lane

- Dette var et av mine stamsteder fordi de solgtre Cains øl. Nå er det uklart hvordan fremtiden blir for

Liverpools eget bryggeri. Stedet er likevel verdt et besøk. Det ligger like ved Hillsborough minnesmerket i sentrum

 

Philharmonic Pub, Hope Street

- Et stilig sted i gata mellom de to flotte katedralene. Kjent for gode paier, godt øl og lekre urinaler! :-)

 

Og på matchdager…

 

Liverpool FC Supporters`Club, 212 Lower Breck Road

- Alle skal på Park, Albert og Sandon. Noen går på 12th Man og Flat Iron, men ta en liten spasertur fra Anfield og besøk det originale samlingsstedet for Liverpool Supporters Club. Stedet har ekte, flott atmosfære, og en kommer gratis inn når en er norsk. Stedet ser ut som det gjorde under mitt første besøk der 14 april 1976!