Møter Kamerun, Mali og Guinea

Trekningen av gruppene i Afrikamesterskapet ble foretatt i Ekvatorial Guinea i går kveld. Kolo Toure og Elfenbenskysten kom i gruppe med Kamerun, Mali og Guinea.

Elfenbenskysten møter Guinea i sin første kamp den 20.januar. Mali er motstander den 24.januar, før man avslutter mot Kamerun den 28.januar.

- Det blir en stor begivenhet igjen. Det er en godt balansert gruppe. Nasjonene med sterkest vinnervilje vil gå videre, uttaler Kolo Toure til African Football.

- Vi kan ikke konsentrere oss bare om Kamerun. Vi har to kamper før vi møter dem, legger han til.

- Men oppgjøret mot Kamerun blir nok prestisjekampen, erkjenner midtstopperen.

Elfenbenskysten var i gruppe med Kamerun også i kvalifiseringen til mesterskapet. Da tapte de 4-1 i Yaounde, før de spilte uavgjort 0-0 i Abidjan.

Afrikamesterskapet starter den 17.januar, og avsluttes den 8.februar 2015.

Liverpool må gi slipp på Toure allerede to uker før mesterskapet starter, slik at han får være med på Elfenbenskystens oppkjøring. Det betyr at Toure er uaktuell for bortekampene mot Sunderland og Aston Villa, som spilles henholdsvis 10. og 17.januar. Han kan også miste ytterligere to ligakamper om Elfenbenskysten går videre fra gruppespillet, nemlig hjemmekampen mot West Ham 31.januar og bortekampen mot Everton 7.februar.