New York Red Bulls vurderer Gerrard

Den hardtsatsende MLS-klubben New York Red Bull vil hente Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

Ifølge den engelske avisen The Telegraph, står Liverpool-kaptein Steven Gerrard (34) øverst på ønskelista til Major League Soccer-klubben New York Red Bulls. Klubben er kjent med at Gerrards kontrakt med LIverpool løper ut i sommer, og amerikanerne har sikret seg førsterett på Liverpool-stjernen dersom han skulle bestemme seg for å forlate Anfield og reise til USA.

Les også: Gerrard har fått tilbud om ny kontrakt

Tidligere Liverpool-manager Gérard Houllier (67) er sportsdirektør i New York Red Bulls. Klubben håper at Gerrards sterke bånd til franskmannen vil kunne lokke ham over dammen når kontrakten med Liverpool løper ut til sommeren.Med stjerner som eks-Everton-profil Tim Cahill (35) og Arsenal-legenden Thierry Henry (37) på vei ut dørene, ønsker New York-klubben å vise at de mener alvor foran neste sesong.

Houllier kan bli avgjørende

Å hente Gerrard inngår i de planene. 34-åringen ønsker ikke å spille for noen annen Premier League-klubb enn Liverpool, men kan ifølge Telegraph bli fristet av Champions League-fotball på kontinentet. En annen mulighet, er å følge i blant andre Frank Lampard og David Villas fotspor og reise til USA. Ved å sikre seg førsteretten på Liverpool-kapteinen, har Red Bull forsikret seg om at Liverpool-helten ikke blir lagkamerat med Villa og Lampard hos byrival New York City.

Les også: – Vi har en god dialog med Steven

Trumfkortet til Red Bull-ledelsen skal være Gerrards forhold til sportsdirektør Houllier, som var manager i Liverpool i seks år mellom 1998 og 2004. Franskmannen gjorde Gerrard til kaptein i Anfield-klubben som 22-åring, og duoen har pleiet vennskapet siden Houllier forlot Liverpool i 2004.

Har tilbud fra Liverpool

I teorien kan Gerrard skrive under på en førkontrakt med klubber utenfor Storbritannia allerede i januar, men mulighetene for det er små, ifølge Telegraph. Liverpool-manager Brendan Rodgers ønsker å beholde kapteinen, som ennå ikke har bestemt seg for hvor fotballfremtiden ligger.

Steven Gerrard har også et kontraktsforslag fra Liverpool på bordet til vurdering.