Nisseløp i Liverpool

12 norske nisser deltok i Liverpools store nisseløp - eller Santa Dash som det heter på Merseyside - tidligere i desember.

Vi har mottatt dette reisebrevet:

"På Liverpool sine mange puber kan en oppleve litt av hvert. Likevel ble vi litt overrasket og nysgjerrige da vi for 2 år siden, på vår årlige fotballtur til Liverpool havnet på pub med masse røde og noen blå nisser en søndag formiddag. Vi hadde havnet midt i feiringen av Liverpool Santa Dash, et 5 km langt Nisseløp. Etter fengende julemusikk, noen øl og masse latter bestemte vi oss for at dette ville vi være med på.

I 2013 fikk vi det ikke til å passe, men året etter, på 10 års jubileumet for løpet, kunne vi endelig starte forberedelsene. Etter en enkel påmelding på btrliverpool.com, en påmeldingsavgift på kun 22 pund, som inkluderer en komplett nissedrakt, kunne treningen starte. Som 4 av totalt 12 nordmenn som var påmeldt til løpet fikk vi en hjertelig mottagelse da vi hentet nissedraktene i Liverpool sentrum.

Selve løpet startet foran Royal Liver Building og ble avsluttet foran Liverpool Town Hall. Perfekt gåavstand fra alle hotellene som Ving benytter. Totalt 8 500 nisser deltok på løpet, og Liverpool slo dermed Las Vegas med sine 8 000, og tok tilbake tittelen som verdens største kostymeløp.

Har en lyst til å oppleve andre ting i Liverpool enn fotball, og kanskje noe som er litt utenom det vanlige, så kan et Nisseløp i desember anbefales på det sterkeste. Og er du bekymret for formen, så er vel ingenting mer passende for dette løpet enn YNWA :-)"

Det norske nisselandslaget, frå venstre: Johnny Rosø, Roger Nygård, Dag-Magne Nigardsøy og Frode Nygård.