NRK beklager hets

NRK beklager journalist Christian Nilssens twittermeldinger om Heysel og Hillsborough. Oppdatert: Nilssen unnskylder seg på twitter.

Tidligere i dag ble vi oppmerksomme på et par twitter meldinger med hetsing av det som skjedde på Heysel og Hillsborough fremsatt av NRK-journalisten Christian Nilssen.

NRK har nå kontaktet oss og beklaget.

Redaksjonssjef i NRK-Sporten, Sjur Molven, har ringt oss opp og kommet med en beklagelsene av tweetene til Nilssen. Han sa blant annet:

- Dette er naturligvis ikke forenlig med det NRK står for og heller ikke slik våre ansatte skal uttrykke seg på sosiale medier. Fotball er lidenskap, men dette blir helt feil. Vi ønsker derfor å beklage sterkt at dette kom ut fra en av våre ansatte.

Molven legger til at de jobber med å rydde opp i saken internt.

Sjur Molven la akkurat ut følgende på twitter:
«Vi beklager sterkt denne Twittermeldingen. Forstår alle reaksjoner. Dette er ikke akseptabelt og følges nå opp internt».

OPPDATERT:
Vi har hatt et telefonmøte internt og selv om vi er fornøyd med at NRK kom raskt på banen og kom en uforbeholden beklagelse må tweetsene fjernes ASAP. Hele kontoen ryddes må dessuten opp i. Det finnes mer på kontoen til Nilssen som går på det samme.

I tillegg må journalist Christian Nilssen personlig beklage meldingene han har lagt ut - hvis han skal ha noe som helst troverdighet feks under sommerens VM (som han skal kommentere).

Til slutt:
Vi har mottatt svært mange tilbakemeldinger i denne saken. Og for å være helt klar: Dette er et særdeles grovt overtramp som ikke kan unnskyldes på noen måte. Samtidig er det like viktig at alle supportere - uansett hvilket lag man holder med - ikke synker ned på samme nivå. La ham være alene i rennesteinene.

Styret
LFCSCN


OPPDATERT2:
NRK-journalist Christian Nilssen kommer med følgende unnskyldning på twitter:
"Hei alle sammen, jeg er fryktelig lei meg for å ha såret folk, det burde aldri ha skjedd og var forferdelig dumt gjort av meg.

Og:

Ber alle om unnskyldning, dette skjer ikke igjen. Beklager.