Nytt system vil gi gammelt spill

Brendan Rodgers sier at hurtige og tekniske midtbanespillere, i tillegg til Raheem Sterling som spiss, vil bidra til i gi det tempoet og det presset som man har manglet tidligere i sesongen.

Liverpools manager legger ikke skjul på at det var et skudd for baugen at man ikke greide å sikre seg Alexis Sanchez i sommer, chileneren som isteden gikk til søndagens motstander Arsenal. Skaden til Daniel Sturridge, i tillegg til at Luis Suarez hadde reist, bidro ytterligere til at Liverpool mistet sitt spill fra forrige sesong.

- Hvis du ser på hvordan jeg ønsker at lag skal spille så er fart vesentlig, forklarer Brendan Rodgers til Liverpool Echo. – Ikke bare med ballen, men også i forholdet til intensiteten i presset.

- Da Daniel Sturridge ble skadet i august vil jeg tro at alle som forstår fotball var i stand til å se at vårt spill ble mye dypere som følge av det spillermaterialet vi hadde.

- Sanchez ble pekt ut som en som kunne ha blitt en nøkkelsignering og gjøre at vi bare kunne ha fortsatt med det vi hadde med Luis Suarez. Det var derfor svært skuffende å ikke få ham, men vi måtte bare fokusere på hva vi hadde.

- Vi hentet inn Balotelli som fikk en mulighet til å spille i den rollen men det passer ham ikke, det med å presse.

- Store Rickie har kommet inn og han ble kjøpt av spesielle årsaker. Han har gode kvaliteter, men dette er ikke hva han gjør og når du ikke kan presse høyt oppe i banen da blir din startposisjon mye dypere.

- Når du så vinner ballen kan du ikke slo kontra med rå fart og få mange spillere fram slik som i fjor, siden vi ikke er så eksplosive.

- Hvis du ser på laget sist kveld mot Bournemouth, ser du verdien av å ha fart midt i banen, fortsetter Rodgers etter at han har lagt om til 3-4-3 og spilte Raheem Sterling som spiss.

- Først og fremst gjør det at du kan presse og som gjør ditt spill mye mer aggressivt.

- Du kan presse høyt på banen og i fjor kunne du se oss kvele motstandere i kampens første 20 minutter. Det gir deg flere sjanser, da du vinner igjen ballen høyt oppe, 25 til 30 meter fra mål.

- Den type spillere jeg har, tekniske spillere, de har ferdigheter til å spille i trange områder. Når du har spillere som spiller på denne måten jeg ønsker, da kan du se at vi skaper vansker for motstanderne.

- For trolig første gang hadde vi evnen til å kontre med hurtighet. Vi har ikke hatt det tidligere denne sesongen.

- Denne uka var det en britisk trener som spilte 3-4-3 – han hadde trolig bare slengt sammen et lag uten å tenke noe over det, at han spilte med sju midtbanespillere, brummer manageren videre etter at man tydelig kunne se på dagens pressekonferanse på Melwood at han var i et dårlig humør. Engelsk presse synes å være årsaken til det.

- Hvis det hadde vært en utenlandsk trener ville det trolig ha vært en vidunderlig taktisk vri å spille på denne måten. Sterling lengst framme i midten, hva er det han gjør? Eller Markovic ute på kanten?

- Nøkkelen for oss er å få spillere i posisjoner som kan gjøre oss mer effektive. Arsenal har utmerkede spillere men vi må fokusere på oss selv. En seier vil være godt for vår selvtillit.