Økt omsetning - redusert gjeld

Liverpool FC har fremlagt regnskap i forrige regnskapsår som ble avsluttet 31. mai 2013. Det viser at omsetningen har økt med ni prosent til £206,1M og den eksterne gjelden ble redusert med 29 prosent til £45,1M.

Etter at Fenway Sports Group fullførte overtagelsen av Liverpool FC i oktober 2010 har inntektene økt jevnt og trutt fra år til år. Den eksterne gjelden er samlet redusert med nesten £200M. I løpet av denne rapporteringsperioden har FSG sprøytet inn £46,8M for helt å tilbakebetale gammel stadion gjeld.

- Disse resultatene viser at klubbens finansielle tilstand fortsetter å ha god fremgang etter hvert som vi fortsetter vår reise med å omforme klubben på og utenfor banen, uttaler administrerende direktør Ian Ayre til Liverpoolfc.com.

- I løpet av de seneste fire eller fem årene har inntektene økt fra £170M i 2009 til over £200M i dag, og den eksterne gjelden har sunket betraktelig til mindre enn £50M.

- Med god støtte fra eiergruppen har vi fått tilbake finansiell stabilitet i denne store klubben ved å sørge for at den er skikkelig strukturert på og utenfor banen.

- I løpet av perioden har vi signert seks nye spillere, inkludert Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og Joe Allen, og vi har forlenget kontraktene til syv spillere, inkludert Daniel Agger, Martin Skrtel, Martin Kelly, Lucas Leiva og Raheem Sterling – tilført bredde og dybde til troppen mens vi har fortsatt å utvikle ungt talent. I tillegg har vi hatt ni spillere i avgang og åtte spillere har blitt lånt ut.

Liverpool har falt til 12.plass på Deloittes Football Money Leaguue, men Liverpool er ranket høyest av klubbene som står utenfor Champions League. De kommersielle inntektene utgjør nå 47 prosent av totalomsetningen, og bare de på topp seks i Money League tangerer det.

- De finansielle resultatene er nå opptil 18 måneder gamle. Vi har hatt ytterligere fremgang siden rapporteringsperioden. Våre har fortsatt sterke forbindelser til våre eksisterende partnere, signert nye avtaler med Standard Chartered, Garuda og  Carlsberg, og vi har nylig annonsert fem nye samarbeidsavtaler som bifaller den globale tiltrekningskraften til varemerket LFC.

- Vi har fortsatt å investere i våre plattformer digitalt og for tv, og nylig kunngjorde vi ni nye partnere på tv-fronten. Det gjør at millioner av fans kan se Liverpools kamper og motta eksklusivt innhold.

- Vi har også sett fremgang når det gjelder stadionforslaget om å utvide Anfield. En endelig avgjørelse vil fortsatt være basert på sikkerhet. Etter at det har blitt etablert et samarbeid med Liverpool kommune, Your Housing Group og LFC for bare 16 måneder siden, så anser vi prosessen som meget positiv.

- Tatt i betraktning hvor Liverpool FC var for bare noen år siden, så har fremgangen siden FSG kjøpte klubben brakt mye tiltrengt stabilitet med en ambisiøs visjon som alle er fokusert på.

- Jeg vil takke alle som er involvert i å drive klubbene – eiere, fans, partnere, spillere og stab .