Olympiacos-fansen viser støtte for de 96

Olympiacos-fansen står skulder til skulder med Liverpools supportere i kampen om rettferdighet for de 96 som omkom i Hillsborough-tragedien.

Da greske Olympiacos beseiret Manchester United 2-0 i Champions League tirsdag kveld, viste Athen-klubbens supportere støtte til kampen for rettferdighet ved å vise frem en banner med teksten «Justice for the 96».

Liverpool og Olympiacos har i nyere tid knyttet bånd etter at begge klubbene opplevde tribunetragedier på 1980-tallet.

Totalt 21 mennesker – 20 Olympiacos-supportere og én fra rivalene AEK Athen – mistet livet etter at folk stormet ut fra Karaiskakis Stadion etter et lokaloppgjør 8.februar 1981. Ved utgang nummer syv var imidlertid en dør stengt ved et uhell, og folkene lengst ned i trappen ble regelrett klemt i hjel av folkemassene som fosset på ovenfor.

Greg Kalogirou, som bor i London og har vært Olympiacos-supporter hele livet, sier at banneret også har vært på hjemmekamper tidligere.
- Vi har hatt en tragedie som klubb tidligere, slik at det er nærhet til Liverpool. Olympiacos-fans støtter kampen for rettferdighet. Jeg var på Steven Gerrards testimonial og la ned noen blomster og skjerf ved minnesmerket, uttaler Kalogirou til Liverpool Echo.

33-årsdagen for tragedien på Karaiskakis stadion var tidligere denne måneden og ble markert med et banner på Anfield.
- Vi så bilder på Twitter av banneret fra Liverpool-fans. Jeg tror ikke «Justice for the 96»-bannert alltid er på Olympiacos sin bane, men jeg tror de tok det med etter at de så banneret på Anfield, fortsetter Kalogirou.

Liverpool og Olympiacos har fått et spesielt forhold etter det berømte Champions League-møtet i 2004, da Steven Gerrard scoret et sent mål som sendte Rafael Benítez’ mannskap til neste runde i turneringen.

Før avspark avduket The Kop en mosaikk med «96+21 YNWA», og Olympiacos svarte på gesten ved å lage sitt «Justice for the 96»-banner.

De to klubbene møtes igjen til sommeren i Chicago som en del av Guinness International Champions Cup.