Optimistisk Suarez

Luis Suarez beroliger fansen og lover at han blir klar til VM-sluttspillet i fotball.

Luis Suarez forlot sykehuset i rullestol etter kneoperasjonen.
- Slapp av. Jeg kommer til å være der. Takk for all støtten. Jeg skal jobbe meget hardt de kommende dagene for å bli 100 prosent og hjelpe mine lagkamerater, uttalte Suarez til en radiostasjon i Uruguay.

Uruguays fotballpresident forklarer at skaden ikke er alvorlig, men at det ennå er usikkert når spissen vil bli spilleklar.

- Vi vet at operasjonen var vellykket og at skaden ikke er alvorlig. Vi må vente og se hvordan rekonvalesensen går, uttaler Wilmar Valdez, president i Uruguays forballforbund, til La Ovacion.

- Vi hadde svært liten tid til å reagere. Uten å vite omfanget av skaden ønsket vi ikke å bekymre offentligheten.

- Dette er en skade, tatt Suarez’ form i betraktning og dersom rekonvalesensen går bra, som ikke vil ta lang tid for å komme tilbake i spill. Vi må se på om han kommer tilbake til første, andre eller tredje gruppespillskamp.

- Dersom alt går bra, vet vi at normal rekonvalesens er cirka 15 dager før en kan returnere til trening. Vi vet alle hva Luis betyr for landslaget, med tanke på hvilken god form han var i. Når vi vet hvor verdifull han er for landslaget, så er vi meget bekymret.

Newcastle-forsvarer Paul Dummett, som ble utvist i ligaavslutningen for en takling på Luis Suarez, har mottatt drapstrusler av uruguayanske fans for å ha påført Suarez kneskaden.