Origi senket Nantes

Liverpools utlånte sommersignering, Divock Origi, ble kampens store spiller da Lille slo Nantes hjemme i ettermiddag. Jordon Ibe og Tiago Ilori debuterte. Lite spilletid for Iago Aspas.

Spissen, som var på banen i hele oppgjøret, sendte vertene foran minuttet inn i andre omgang, før han slo den målgivende pasningen da Marcos Lopes doblet ledelsen i det 49. minutt.

Dermed hopper Lille opp på toppen av tabellen i Frankrike – foran klubber som blant andre Paris Saint-Germain – etter fem runder.

Origi står med to ligamål på sine fire opptredener denne sesongen. Lille spiller sin neste kamp mot Krasnodar i Europaligaen kommende torsdag.

Debut for duo

Omtrent samtidig spilte Derby borte mot Nottingham Forest i Championship, og Jordon Ibe fikk være på banen det siste kvarteret av kampen. Hjemmelaget ledet 1–0 på The City Ground da Liverpool-vingen ble byttet inn, men gjestene fra Derby utliknet bare seks minutter senere.

Ibe var et friskt pust for bortelaget og viste frem hurtigheten sin ved noen anledninger. Han kunne fort tegnet seg for en målgivende pasning, men lagkameraten klarte ikke å overliste Nottingham-keeperen. Kampen endte uavgjort.

Senere på dagen fikk Tiago Ilori starte i et tremannsforsvar hos Bordeaux. Men Guingamp var det beste laget i Nordvest-Frankrike og ledet 2–0 til pause. Cheick Diabaté reduserte for bortelaget på tampen, men det var ikke nok til å ta poeng for Iloris lag, som blir liggende på andreplass i Ligue 1.

Iago Aspas var også i aksjon denne søndagen, men fikk bare spille de syv siste minuttene av Sevillas hjemmeseier over Getafe. Vertene fastsatte sluttresultatet til 2–0 med Aspas på banen.