Pearce om Anfield, Sturridge og transfermidler

James Pearce i Liverpool Echo har i dag svart på spørsmål om blant annet hvorfor Liverpool ikke velger å utvide Anfield med en større kapasitet enn 58.800 tilskuere.

Om stadion og tilskuerkapasitet:
- Ian Ayre forklarte ut ifra et forretningsmessig synspunkt at Liverpool måtte ha en forsiktig tilnærming. Bare fordi Liverpool kan selge 70000 billetter for øyeblikket, betyr ikke det at etterspørselen vil være den samme om tre eller fire år.

- Det er ikke engang garantier for at halvparten av de som står på venteliste for sesongkort ville kjøpe sesongbillett dersom muligheten oppsto i morgen. Desto større byggeprosjektet er, jo større blir kostnadene. Liverpool skal låne penger for å betale for disse utvidelsene. Desto mer de låner, jo mer må de tilbakebetale og større blir innvirkningen på klubbfinansene. De ønsker ikke å belaste klubben med stor gjeld som kan hemme Liverpools evne til å kjempe med rivalene i å investere i spillerstallen. Jeg tror ingen ønsker en situasjon som i Arsenal der enorme kostnader for nye Emirates har betydd at londonerne ikke har vært i stand til å kjempe i toppen av overgangsmarkedet.

- Det er derfor de skal gjøre ting gradvis med nye Main Stand som skal stå ferdig til 2016/17, og så skal de gå videre med planer om å utvide Anfield Road.

- Byggingen kommer til å få lite innvirkning på sesongkortinnehaverne på Main Stand i 2014/15 og 2015/16 ettersom mye av byggearbeidet vil foregå bak og under nåværende struktur. Enkelte rader kommer til å bli påvirket, men det kommer ikke til å bli en stor omveltning.

- Klubben har ennå til gode å kunngjøre bilder av nye Anfield Road Stand. De har gjort det klart de ikke kommer til å starte arbeidet der før Main Stand er ferdig. Men de skal søke byggetillatelse fra kommunen de kommende månedene for begge tribuner.

- Jeg er ikke kjent med noen planer på dette tidspunktet om å utvide Anfield til mer enn 59000 seter.

- Liverpool insisterer på at det ikke blir et prishopp på billettene for å betale for utvidelsene. Navnerettighetene for tribunen og ekstrainntekter fra ytterligere 8500 seter vil hjelpe til å betale for kostandene på £100M. Billettprisene ser ut til å øke årlig, men jeg er trygg på at de ikke kommer til å øke på grunn av dette prosjektet.

Om Sturridge:
- Jeg forventer at Sturridge spiller mot Chelsea på søndag. Det var bare et lite problem. Liverpool har tro på at han skal bli frisk. Jeg forestiller meg at han vil komme tilbake inn på laget for Lucas.

Om transferbudsjett:
- Jeg vil bli meget overrasket om det var så mye som £60M. Det er selvsagt ikke et beløp skrevet i stein, men jeg vil si £40M pluss det han kan generere fra salg er mer realistisk.