Pearce om Gerrard, ny keeper og Newcastle

James Pearce i Liverpool Echo har svart på spørsmål fra leserne om kontraktsituasjonen til Gerrard, Liverpools jakt på ny keeper, transfervinduet i januar, Rodgers' spillerkjøp og startoppstillingen mot Newcastle.

Kommer Steven Gerrard til å få tilbud om ny kontrakt eller vil Liverpool-kapteinen forlate klubben etter denne sesongen?
- Jeg tror klubbens planer hele tiden har vært å vente og se hvordan de første månedene av sesongen ville gå før de satte seg ned med Gerrard. Det er fortsatt to måneder igjen før han kan snakke med en ny klubb, slik at LFC vil argumentere for at det ennå ikke er grunn til panikk.

- Personlig tror jeg de bør ordne det så fort som mulig. Usikkerhet er ikke bra for noen. Etter min mening er det å gi Gerrard en ny ettårsavtale en lett avgjørelse. Man har ikke råd til å miste slik kvalitet og erfaring.

Vil Liverpool forsøke å hente ny keeper?
- Liverpool er i markedet etter en ny keeper, men jeg har ingen navn på dette stadiet. Frem til forrige uke var det samtaler med Valdes, så nå er det tilbake til skrivebordet ettersom de leter etter større konkurranse for Mignolet.

Man kan stille spørsmålstegn ved alle kjøpene til Brendan Rodgers bortsett fra to.
- Jeg antar de to du refererer til er Sturridge og Coutinho. Jeg vil ikke si at alle har vært mislykkede.

- Jeg liker Joe Allen. Han er veldig undervurdert. I en alder av 24 har han de beste årene foran seg.

- Borini har ikke kommet i nærheten av å rettferdiggjøre prislappen på £10,5M, men det kan fortsatt snu etter hva vi fikk se i midtuken. Det samme gjelder for Sakho. Han har bare spilt cirka 20 kamper for klubben.

- Alberto og Aspas har vært flopper og bortkastede penger. Mignolet behøver å forbedre seg på enkelte områder, men jeg vil ikke si at det har vært et mislykket kjøp.

- Når det gjelder spillerne som ble hentet i sommer, er det for tidlig å vurdere. Forhåpentligvis vil vi begynne å se det beste fra Balotelli og Lovren etter innsatsen i midtuken.

Hvilke elleve spillere starter mot Newcastle?
- Det er vanskelig å forsøke å gjette laget i morgen, spesielt etter Rodgers’ kommentarer i går om hvor fornøyd han var med de som ble satt inn på laget mot Swansea. Jeg er sikker på at tirsdagens kamp på Bernabeu også vil være med hans tanker om laguttaket.

- Coutinho vil opplagt starte etter prestasjonen i midtuken. Jeg tror også Allen, Gerrard og Sterling kommer til å starte etter å ha blitt hvilt mot Swansea.

Kommer Liverpool til å benytte en diamantformasjon mot Newcastle i morgen? Kommer Borini til å starte?
- Jeg har sittet på kontoret istedenfor å kikke over muren på Melwood. Jeg har ingen anelse om lagets formasjon i morgen.

- Som diskutert tidligere er det meget vanskelig å forutsi lagoppstillingen denne uken og med møtet med Real Madrid på tirsdag.

- Rodgers snakket meget positivt om Borini da jeg så ham i går. Jeg vet ikke om opptredenen i midtuken gjør at han får starte eller bare får en plass på benken.

Tror du Liverpool Liverpool kommer til å signere en keeper og et stort navn i januar?
- Hvis de finner den rette, vil de signere keeper i januar. Hvis ikke vil de vente til sommeren. Rodgers ønsket å hente en keeper i sommer, men klarte ikke å få til avtale med verken Vorm eller McCarthy. Han vet at han trenger større konkurranse for Mignolet.

- Når det gjelder signering av et stort navn, så gjorde ikke LFC det i januar i fjor. Jeg kan ikke se at det vil skje mye i løpet av vintervinduet. Det kan endre seg avhengig av skader og suspensjoner.

Er det å bruke Can istedenfor Henderson en taktisk tilnærming eller kan Can tilføre noe som vi mangler på midtbanen?
- Hendersons form hadde falt litt før helgen. Jeg tror Rodgers ønsket å gi ham en pause i løpet av et hektisk kampprogram. Det er ingen tvil om at Henderson er viktig for laget.

- Jeg er ikke sikker på Can. Han har vist noen fine ballberøringer og et par flotte avleveringer. Han tilfører litt fysikk på midtbanen. Han mangler imidlertid fart og er ikke spesielt bevegelig.